SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

За морала

Статус
Not open for further replies.
Re: За морала

никъде не съм казал че комбата ми е виновен. а че ти лиже гъза..... различно е....
но внимавай щото на един министър му лепнаха прякора 'шибаняка' за квалификация към народа.
да не си ти следващия с прякор.....

По-добре с прякор, защото аз си излизам с името, отколкото безименен...
Ясно бе от самото начало на темата, че не става дума за морала по-принцип (защото човека, който защитавате няма морал), а с другия ти платен другар се опитвате да го обърнете на лични нападки :)
Накрая не издържахте и го направихте. Сполай Ви.

Редакция: Ако някой иска да ми каже нещо лично (защото явно това е целта на темата), знае как да ме открие. Аз за разлика от Вас не съм безименен и анонимен.
Редакция 2: Относно лизането на гъза, вижда се кои двама вземат и пари за това.
 
Последно редактирано:
Re: За морала

Иво, един приятелски съвет - Друг път не прави така. А ако искаш да спрат коментарите в темата, едва ли последния ред, с редакцията, ще помогне за това. Егото ти явно е по-силно от на Иво Инджев, бъди по-широко скроен, виж той как не се обижда, а ти се обиждаш :D
 
Re: За морала

Иво, един приятелски съвет - Друг път не прави така. А ако искаш да спрат коментарите в темата, едва ли последния ред, с редакцията, ще помогне за това. Егото ти явно е по-силно от на Иво Инджев, бъди по-широко скроен, виж той как не се обижда, а ти се обиждаш :D

Стояне, аз също не се обиждам. Въпросът е, че моралистите се опитват да представят моралните си възгледи хейтвайки и класифицирайки останалите. И кое точно ги прави по-различни?
 
Re: За морала

Не знам кое ги прави различни, може би нивото в което си позволяват да слязат докато го правят и думите които използват.

Много съм в страни от темата и минавам да гледам насам дали има някакво развитие. Иначе на мен лично, никой не ми е виновен и си гледам цветно :)
 
Re: За морала

Морала е нещо което всеки човек самоопределя, или по-скоро границите му.

Различни хора, различни мнения, не можеш да се харесваш на всички както и не можеш да харесваш всички.
Всеки си има своите трески за дялкане, перфектни хора няма.

Колкото до демокрацията и свободата, законите просто се опитват да контролират масите като едно по-строго училище, училище с наказания...

Човек е едно обществено животно като всеки е свободен да говори и прави каквото поиска , когато го поиска.
Законите са обаче онова което подтиска всеки втори да си купи по 2 калашника и да реши да се разгърми по някой минувач просто ей така.

Интернет разбира се е все още сравнително свободна зона и всеки има право да изрази свободно мнението си, особено пък в личния си блог, а читателите му вече преценяват дали този блог си заслужава да бъде четен.

Аз жълти весници не купувам, а вие ?!
Да, доста клюка има вътре, а народа ни е назадничав и винаги търси някой да му е виновен, с някой да се скара или съди.
Имали сме доста спорове с Иво, като рядко сме били съгласни един с друг, но в случая тезата му за хейта е желязна.

Всеки сам избира кой вестник да чете, както и на кои публикации да обръща внимание.

Ако знам, че един вестник/блог не струва ще го прочета ли?!
Защо ми е да си губя времето с публикации които дори и не ме засягат персонално, та вече едва ли не аз да скоча да го съдя.
Това си е чист хейт и не води до нищо добро, вместо даден жълт вестник да западне, българина го изкупува като топъл хляб за да види как Иван нарежда Петър.
Ако някой персонално го обиждат и желае да опровергае казаното или да се защити моите уважения...
 
Re: За морала

Темата е напълно безмислена. Говорите за морал, а гледате в чуждата паница. Joro711 се почувства засегнат от постинга на Иво в линчния му блог ? - да се разбира личното му пространство, защото съвсем отговорно си застава зад думите. Всички тук се юрнахте като един да правите черен ПР на Глобул, защото не били коректни, а никой не отиде до комисия за защита на потребителя да се оплаче. Обаче когато прочетете нещо в чужд блог, трябва да се изкаже мнение, критика, да го сочим с пръст и да казваме колко е зле пича. МИ ок, зле си е. Оставете си коментара в блога му и си свиркайте с уста. Защо все в чуждата градинка трябва да се гледа, нали за морал се говори? Тая тема е за религиозен форум - според мен неморално щеше да е, ако Иво беше откраднал тема или публикация от блога на Joro711 или от форума на mikrotik-bg.com. Каква изобщо е връзката? Ако някой от вас се е почувствал персонално засегнат от публикацията ОК, нека се оплаче, да го подведе под отговорност или там както се впрягате всичките. Да остър език е използвал, да има думи, които могат да се изтълкуват като обидни, но кои сме ние за да съдим и да търсим отговорност? Аз трябва ли да търся отговрност на всеки клиент, който е станал със задника нагоре сутринта, не може да си върже базата данни със сайта и се обади по телефона за да претендира, че ми е баща.... или трябва да му обяснявам, че майка ми не прави секс откакто е в критическа?! Защо не си намерите нещо смислено, което да обсъждате?
 
Re: За морала

Което всъщност доказва тезата ми във въпросната публикация :) Все някой е крив за нещо на някого...

То човек ако прочете блога ти, ще се окаже, че все хейт тези доказваш. :)
Интересно обаче, след толкова "КЗП stuff" и за най-малките неща, как би се почувствал от другата страна. Щото и аз съм на мнение, че такава пряка обида без капка завоалиране е подсъдима.
Някои хора го правят с финес, което крайно липсва във всичките ти постове (тези?).
Иначе аз също нямам нищо против теб, но обсъждания пост далеч не ми звучи като експеримент (тоест нещо различно от досегашните), а просто като извинение. :)


Темата е напълно безмислена.
Защо?
Има далеч по-безсмислени (за мен обаче) теми в "Чат" (Дрън-дрън, ярини. :D ).
Говорите за морал, а гледате в чуждата паница.
И ако не гледаме в чуждата паница, кой морал да коментираме!? Видял човека нещо неморално и понеже не може да го коментира там (явно) - пише тук. Какво нередно виждаш и за какви паници говорим?
Всички тук се юрнахте като един да правите черен ПР на Глобул, защото не били коректни, а никой не отиде до комисия за защита на потребителя да се оплаче. Обаче когато прочетете нещо в чужд блог, трябва да се изкаже мнение, критика, да го сочим с пръст и да казваме колко е зле пича.
Значи хората виждат плювни за Глобул и коментират. После виждат плювни за колега от форума и коментират. В двата случая никой не ползва законови мерки, а просто си чешат езиците. Тоест защо глобулската тема се различава от текущата и защо я даваш за пример? Тук не видях никой да е завел дело срещу Иво Апостолов (или греша...)?

Нали за това е форум. Някой пита - други дават мнение.
Дали темата ще е за Adwords или за морала няма никакво значение. Има безброй подобни теми, в които на някой нещо му е криво и коментират хората, но едва тази тема изглежда нередна? :)
 
Последно редактирано:
Re: За морала

хвърляйте по едно око към блога на агента. там може да пише дали ще го съди...за осъждане, хм, съда ще реши...
 
Re: За морала

Joro711 се почувства засегнат от постинга на Иво в линчния му блог ?

Тук вече тотално бъркаш. :) Даже ще се усмихна и ще повторя думите си от първата публикация в тази тема. Не съм адвокат на никой и няма да бъда. Просто ми направи впечатление грубия език в две публикации на г-н Апостолов и реших да попитам дали е морално да се обиждат по този начин други хора.
 
Re: За морала

Морала е нещо което всеки човек самоопределя, или по-скоро границите му.
Викторе, ужасно грешиш. Моралът е нещо, което обществото налага на индивида, а не обратното. Не тръгваш по улицата гол, защото обществения морал не ти го позволява.

Всички тук се юрнахте като един да правите черен ПР на Глобул, защото не били коректни, а никой не отиде до комисия за защита на потребителя да се оплаче.
За да подадеш оплаване на КЗП, трябва лично да си засегнат. Но форумът е комюнити, което има сходни интереси и застава зад определени каузи. Част от нас подкрепиха каузата.

Спокойно бих казал, че форумите са съвременният вариант на Ганковото кафене. Обсъждаме, осъждаме, говорим празни приказки. Или греша?
 
Re: За морала

Тук вече тотално бъркаш. :) Даже ще се усмихна и ще повторя думите си от първата публикация в тази тема. Не съм адвокат на никой и няма да бъда. Просто ми направи впечатление грубия език в две публикации на г-н Апостолов и реших да попитам дали е морално да се обиждат по този начин други хора.

Аз дори няма да се усмихна, защото през цялото време си се смея с глас :D . Въпроса ти не беше дали е морално, а дали е нормално - има голяма разлика. И как очакваш накой тук да ти отговори дали е морално?! Всички тук сме моралисти сигурно..... Ако толкова много те притесняваше публичната обида към Иво Инджев, защо не попита в Конституционния съд - там сигурно щяха да ти отговорят най-добре. Вместо това снесе анемичен опит за ирония?!

Отностно плювните за Глобул - уебмастърите им спретнаха бомба - нали линкването пак стана с лични блогове? Значи в един момент е много яко да имаш личен блог и да плюеш от него, а в другия момент е адски неморално и трябва да изтрием публикацията на автора, да го осъдим, даже да го изгорим на клада и всички ние да се пишем моралисти?

Отностно четирите сайта изброени от мен - не е важно в тях да пише, че някой шеф е тиквеник, достатъчно е самото наличие на негативни коментари, за да се урони презтижа на даден работодател или доставчик - елементарен пример, на който nikoladd може и да реагира остро:

Служител: В тази организация плащаш ужасно зле, дори мизерно.....
Работодател: Според статистиката заплащането при нас е над средното за региона - това ни уронва престижа, искаме публикацията да се изтрие, сайта да бъде премахнат и т.н.

Е да, ама на служителя 700 лв не му стигат, а работодателя се вписва в регионалните статистически показатели като организация с "изключително" високо заплащане.
 
Re: За морала

Морала е нещо което всеки човек самоопределя, или по-скоро границите му.
Викторе, ужасно грешиш. Моралът е нещо, което обществото налага на индивида, а не обратното. Не тръгваш по улицата гол, защото обществения морал не ти го позволява.
Обществото налага норми/закони, разбира се че то отрича ходенето по улицата гол примерно.
Но границите които визирах са това че примерно едни жени може да се навличат като ескимоси,
а други да носят полички коланчета - 2 санта макс да радва окото... :D

Всеки сам определя границите на това което за него е морално... ;)

Иначе sy1 е прав темата доста се изтърка, като се повтаря едно и също от началото й.
Нищо против автора, както някой спомена по-горе, не е могъл да си коментира в самия блог и споделя тук, форума е за това, тъпото идва от това, че всеки втори иска да заеме ролята на съдия, единия да си тества да види как ще се отнасе законодателството, други повтарят колко цинично съдържание имало еди къде си и всичко това се повтаря и повтаря вече 10 страници.
 
Re: За морала

Аз дори няма да се усмихна, защото през цялото време си се смея с глас :D . Въпроса ти не беше дали е морално, а дали е нормално - има голяма разлика. И как очакваш накой тук да ти отговори дали е морално?! Всички тук сме моралисти сигурно..... Ако толкова много те притесняваше публичната обида към Иво Инджев, защо не попита в Конституционния съд - там сигурно щяха да ти отговорят най-добре. Вместо това снесе анемичен опит за ирония?!

Отностно плювните за Глобул - уебмастърите им спретнаха бомба - нали линкването пак стана с лични блогове? Значи в един момент е много яко да имаш личен блог и да плюеш от него, а в другия момент е адски неморално и трябва да изтрием публикацията на автора, да го осъдим, даже да го изгорим на клада и всички ние да се пишем моралисти?

Отностно четирите сайта изброени от мен - не е важно в тях да пише, че някой шеф е тиквеник, достатъчно е самото наличие на негативни коментари, за да се урони презтижа на даден работодател или доставчик - елементарен пример, на който nikoladd може и да реагира остро:

Служител: В тази организация плащаш ужасно зле, дори мизерно.....
Работодател: Според статистиката заплащането при нас е над средното за региона - това ни уронва престижа, искаме публикацията да се изтрие, сайта да бъде премахнат и т.н.

Е да, ама на служителя 700 лв не му стигат, а работодателя се вписва в регионалните статистически показатели като организация с "изключително" високо заплащане.

На теб ти е доста трудно да ме разбереш и затова няма да споря. Пък и нещо не се връзват обширните ти словоизлияния с неособено добрата ти граматика, визирайки думите "отностно" и "презтижа". И накрая, темата ми се казва "За морала", а не "Нормално ли е".
 
Re: За морала

Темата я видях вчера за първи път. И това не е първата тема по адрес на Иво Апостолов. В няколко други блога имаше обширни дискусии за това какво си позволява и какво не в джумла форума например. Аз дори вчера видях, че бил счетоводител а интернет му е само хоби.
Исках само да кажа, че цялата история започва да ми прилича на Парис Хилтон, тоест Иво ми прилича на Парис само че вместо тинейджъри за интернет пространството на родината. Не мислите ли че пасва?
 
Re: За морала

На теб ти е доста трудно да ме разбереш и затова няма да споря. Пък и нещо не се връзват обширните ти словоизлияния с неособено добрата ти граматика, визирайки думите "отностно" и "презтижа". И накрая, темата ми се казва "За морала", а не "Нормално ли е".

На теб ти е още по-трудно да разбереш моите обширни словоизлияния, защото четеш между редовете. За граматиката няма проблем, на следващата среща на форума ще ти подаря червен маркер, да си драскаш по монитора докато четеш какво съм написал. Темата е озаглавена "За морала..", но в първият си пост питаш "нормлано ли е?"

Прочети публикацията на Иво пак, няколко пъти, МИСЛИ докато четеш. Прочети и какво пиша аз, пак МИСЛИ докато четеш. Когато приключиш с МИСЛЕНЕТО, ще разбереш. А ако си решил да изкараш мен неморален тип - изобщо не се напъвай нито да мислиш, нито да го правиш. Аз си имам собствени идеи за морал, хейт и капитализъм, така че няма нужда ти да ми отваряш очите. Аз съм НЕМОРАЛЕН!
 
Последно редактирано:
Re: За морала

Отностно четирите сайта изброени от мен - не е важно в тях да пише, че някой шеф е тиквеник, достатъчно е самото наличие на негативни коментари, за да се урони презтижа на даден работодател или доставчик - елементарен пример, на който nikoladd може и да реагира остро:

Служител: В тази организация плащаш ужасно зле, дори мизерно.....
Работодател: Според статистиката заплащането при нас е над средното за региона - това ни уронва престижа, искаме публикацията да се изтрие, сайта да бъде премахнат и т.н.

Е да, ама на служителя 700 лв не му стигат, а работодателя се вписва в регионалните статистически показатели като организация с "изключително" високо заплащане.
Че защо да реагирам остро? Точно си го казал. Разминаване на гледните точки. И всеки от тях има конституционното право да сподели своята, но никой от тях няма право да нанася обиди. Идеята на такива сайтове не е да наказват, а да дадат възможност на заинтересовани посетители да съберат информация. А информацията под формата на лично мнение винаги има отклонение в интерес на автора.

И точно тук е проблема с манталитета на българина. Тук хората явно си мислят, че като ги засяга е винаги лично, а те като засягат не е от тях лично и няма значение. Конкретния пример е Иво, но нещата, които съм казал по горе са си принципни и дори да беше друг щяха да са съшите.

Относно съда Иво, ако трябва съд да те коригира, на всяка стъпка, явно имаш проблем с морала, защото си го пропуснал. Правилния термин за такива случаи струва ми се е "рецидив"... За съда не се притеснявай, за такива писания ще си го отнесеш веднага. А иначе съжалявам всеки. който може повече, но не иска. Не се чувствай привилегирован!
 
Re: За морала

http://www.google.com/#q=bush+is+an+idiot

Колко ли осъдени има ? :) А съм убеден, че Буш лесно може да докаже, че не страда от идиотизъм

Идиотия : Слабоумие, умствена изостаналост, непълно развитие на интелекта. Най-тежка форма на олигофрения, след дебилност и имбецилност.

Що се отнася до морала, хубава дефиниция има в Уикипедия

http://bg.wikipedia.org/wiki/Морал : Морал (от латински mores, mœurs) служи за изучаване на етиката, която е по-широко философско понятие. Моралът най-общо е система от принципи на поведение и отношение към света, отнасяща се до понятията добро и зло (не бива да се бъркат с правилно и неправилно или хубаво и лошо или приятно и неприятно, които са относителни спрямо гледната точка на човека, докато понятията добро и зло са абсолютни и не зависят от гледната точка) и е тясно свързана с човешката етика. Моралът, както и законът, могат да бъдат приложени само към определено общество. Други термини, свързани с морала, са начин на поведение и ценностна система в религиозен, културен и философски аспект. Моралът, това е поведението което общността очаква от човека - да се грижи приоритетно за общностните интереси.

Ако приемем това определение за вярно, не знам как може да се докаже, че Иво А не се грижи за общностните интереси или че това, което е написал не е добро (със сигурност е добро за неговата общност)

От религиозна гледна точка естествено наш Иво търпи критики

Лука 6:37 : Не съдете, и няма да бъдете съдени; не осъждайте, и няма да бъдете осъдени; прощавайте, и простени ще бъдете

По-старите от форума лесно ще си спомнят, че до преди 4 петилетки ни пълнеха главите със социалистически морал и ред други простотии, които днес са тотално отхвърлени.

За по-младите ... нека прочетат нещо написано от самия Иво Инджев http://e-vestnik.bg/4789

...

P.S. аз харесвам Иво Инджев, леко е негативист, но пък такава му е професията :) Защитавам обаче правото на всеки, не само да си мисли разни неща, но и да ги публикува, особено ако има смелостта да се подпише под написаното.
 
Re: За морала

Колко ли осъдени има ? [/QUOTE] мо... с до 3000 лв, ли беше, и се връща на село...
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: ivok
Статус
Not open for further replies.

Горе