В търсене на идеята ...

Re: В търсене на идеята ...

Не познавам тези лица които споменахте и нямам нищо общо с тях. Дори да следвам стъпките на тези хора, мога само да им се възхитя, защото това е правилният път към бизнеса. Трябва да се подходи доста разумно към нещата. Не искам да ви давам съвети, но забелязах, че тук има собственици на сайтове за музика. Това е правилен подход към нещата, защото музиката остава вечна! Направето го уникално и глобално, що постигнете голям успех. Нямам много време, бих се занимавал и инвестирал също. Затова ще пусна една тема за да ви видя възможностите. Не искма да ме критикувате, че ви давам съвет за подход към бизнес.

Хора не нападайте така човека. Все пак това е идеята на форума. Всеки да каже как е постигнал целите си. А дали са реални или не, всеки може да прецени сам. Не спамете така темата с офтопици. Ако желаете и вие да кажете нещо, добре дошли, но не почвайте да обезобразявате темите като в един друг форум който вече не посещавам именно поради тази причина.

Вашето в момента е завист и недоверие към мен. Не мисля да го коментирам в тази тема, важното е че си изказах мнението и ако сте малко по умни от това което показвате бихте направили нещо от колкото да спамите форума.

Virosss, идиотизмът има граници. Сори, гстойчев, че се случва в твоята тема.

Дори да е така, правете като мен, просто се присмивам без да пиша каквото и да било мнение 🙂

Темата определено е интересна. Ето как подхождам аз.
1. Как се ражда една идея? За да се роди една идея, човек трябва да мисли по определен начин. Ако иска да прави добро, трябва да мисли, къде има нужда от добро, ако иска да продава нещо, трябва да мисли къде ще има търсене и какво ще се търси, ако иска да прави пари, трябва вижда парите около себе си и т.н. Започнеш ли веднъж да мислиш по този начин, че имаш идеи за това което искаш да реализираш. Т.е. - трябва да имаш определени цели и приоритети.
2. Как се проектира - доколкото ми е известно принципа е валиден почти навсякъде - прави се бизнес план 🙂 разбира се, може и на едната воля, отново зависи от твоята цел и приоритети.
3. Реализирането е спазването на стъпките от бизнес плана. Трябва да бъдеш и гъвкав. Малко са хората, които от първата си идея правят неща така, че да успеят - до някъде може би е и късмет и трупани до момента знания и опит. С времето всичко става по-лесно.

Като за финал мога да отбележа, че аз лично все още не съм постигнал своите цели така, че свободно можете да оплювате по-горе написаното като поредните писания на човек, който говори за успеха без още да го е постингал 😀

@nf1, хайде, реализирай идеите си, няма за кога да чакаш 😛 В реалните случаи не е точно така, липсва организация, бизнес план, финансиране и разполагаш с гол компютър, никакво време и мотивация за успех 🙂

@nf1, хайде, реализирай идеите си, няма за кога да чакаш 😛 В реалните случаи не е точно така, липсва организация, бизнес план, финансиране и разполагаш с гол компютър, никакво време и мотивация за успех 🙂

зави си от мащаба на начинанието. за one man show си прав. за една сериозна бизнес или социална организация планирането си е просто задължително.

зави си от мащаба на начинанието. за one man show си прав. за една сериозна бизнес или социална организация планирането си е просто задължително.

Според мен планирането си е ок и за един човек, пък като се развие и за повече хора ще му е по-лесно, това вече от опит го казвам.

@man0l - правя го, ще видим колко време ще ми е необходимо.

Според мен планирането си е ок и за един човек, пък като се развие и за повече хора ще му е по-лесно, това вече от опит го казвам.

@man0l - правя го, ще видим колко време ще ми е необходимо.

споделям мнението ти, но много хора в България него правят, за това и имат проблеми след това.

@geovisio насърчавам планирането, никак даже не го отричам 🙂 Просто така се случват нещата понякога, дори в екип. Иначе сега всеки един проект за клиент го планирам, оттам се научих и моите да планирам и да се гонят графици 🙂

@man0l не казвам че си против планирането. просто липсата му е често срещана грешка в БГ. от незнание или липса на ресурс. липсата на start-up venture фирми, които да инвестират в перспективни идеи, спъва много носителите им в тяхната реализация.

е сега разбрах защо никой не отговаря на темите ми от висшия пилотаж на СЕО и т н
сума ти глупости прочетох по блогове обясняващи А и Б с претенции че това има нещо общо с маркетинга
значи излиза че на повечето участници на форума главният проблем е недостига на пари! аре от мен да мине - ще дам безплатен акъл като за Нова Година как да изкарате бързи пари от Интернет!

1) за най-големите мързели и геймъри: има 1 вагон игри които дават възможност за печелене на пари - говоря за стратегии и MMORPG-та а не за казина!

2) за хора с повече от 5-6 сайта: освен pay-per-click има и борси за текстова реклама където предимството е високият PR и(или) МНОГО АМА МНОГО вътрешни страници - ето ви най-голямата рускоезична борса - sape.ru! няма да си губите времето с трафик-генератори и линкатори - парите идват сами! вие си седите в кръчмата и си поркате биричката!

3) съмнявам се че е възможно да се обясни на човек без опит в бизнеса КАК се прави успешен бизнес но все пак ще се опитам - 99% от балъците тичат СЛЕД ПОТОКА на парите! седят по клонове дето милион мамуни вече са седнали и клона пращи та се къса! номерът е да се тича СРЕЩУ парата а не подир нея! пример: онзи тарикат от Хасково дето продал 500 лопатки за почистване на коли от сняг едно време! всички гледате прогнозата за времето но 1 се е сетил как да изкара келепир от нея! аре наздраве!

Абе във старата ми фирма правиха един проект, планираше се доста месеци 🙂 Сега като гледам, все още не са го завършили. При големи проекти без планиране почти е невъзможна реализацията.
@webmoney поста ти е безсмислен

Webmoney ти малко в стил Robert Kiyosaki почна с тия парични потоци и посоката им. Няма лошо, но и тези прозрения колко хора седяли на еди кой си клон и разбираш ли, тъпи парчета. А сещаш ли се, че този клон с наклона си може да даде летящ старт? Също искам да споделя, много посредствени идеи са по-силни от една оригинална. Митовете, че една идея върши работа според мен отдавна са разбити. Та така, хубави неща си написал, но тази критичност и леко самохвалство не им е тук мястото. Егото, егото е нещо лошо. Capish?

man0l, абе къде ще се мери по смисъл с твоите! аз нищо не разбирам от интернет-бизнес! нищо че за ден печеля колкото средностатистически добреплатен БГ-програмист за месец!

P.S. постът ми е ориентиран към 3 различни аудитории:
част 1) към пълни мързели
част 2) към хора които се опитват да изкарат някой лев от Интернет
част 3) към програмисти в "творческа депресия" работили цял живот по "техническо задание" на които се опитвам да обясня че работата "на юруш" не носи печалба и всякакви учени думи като ПЛАНИРАНЕ и МАРКЕТИНГ не струват пукната пара ако човек няма идея

за самохвалството - ми да ме извиняват засегнатите - но аз се опитвам да дам акъл на останалите -дето им трябва начална скорост и за които ЕГОТО не е болна тема

Последно редактирано:

Поддържам мнението на gstoychev, че една велика идея сама по себе си нищо не прави. Историята е показала много пъти, че не е това, което движи бизнеса 🙂. Колкото до потока на пари - ако ще се правят пари, без да се гледа този поток нищо не става. В крайна сметка ако не искаш да си разорен трябва monthly cash flow да е положително число 🙂.

Back
Горе