Гугъл adsense плаща в Лева

traki

Оптимист ReMember
Днес преди обед ходих да взема парите от гугъл и се изненадах неприятно. Оказа се че са пратили натрупаната сума не в евро, а директно в лева, при това на доста по-неизгоден курс отколкото банката щеше да купи еврото. Курса им е 1,9364894, разликата е над 0.013 стотинки. При някой друг пратили ли са ги в лева?

edit: Да, благодаря за корекцията в репутацията. Първо бях написал 1.3 стотинки, после добавях нулите и местих точката, уж за по-голяма яснота и ... резултата е видим 🙂)

Последно редактирано:
Re: Гугъл adsense плаща в Лева

Аз в евро още не съм теглил (трупам.. 😀 ), но като цяло не виждам нещо притеснително.
Все пак, в банките на колко го обменят?
Не вярвам да е на 1.95583. То курса е такъв, но купува/продава се различават, дори с малко.
Тоест все хвърля някой стинка разлика (в твоя случай 1.3 стотинки).
Дали ще ти ги обменят по подобен курс в банка/бюро е според мен същото, ако ги обменят още Г, а ти ги вземеш в евра.

Според мен - просто има банкови служители, които нещо не са наясно с Western Union. Защото в някои по забутани банки ( или дори клонове на една и съща банка) все обясняват, че било пуснато в лева и трябва да ги обменят, а в други без проблем ги дават директно в евро.

Миналата седмица взех пари Google през Western всичко беше като преди - получих ги в евро.

Последно редактирано:

Съмнявам се Google да плаща в лева. Да не са те метнали нещо в банката?
ако е с Western Union си виж детайлите за плащането.
ако е с чек и не е пишело БГН, значи със сигурност са те метнали.

// Аз съм още в долари, така че не знам де...

Не бе хора, в тази банка си ги взимам от началото на годината. Конкретно тази служителка ме е обслужвала поне 3-4 пъти. Хората си ме познават, знаят от къде получавам суми. Още когато отвори и каза "А, те този път са ти ги пратили в лева" Това са августовските пари, с превода от 24.09.
Идват от Ирландия, в адсенс акаунта ми ги пише в евро, на бланката от wester union пише: сумата Bulgarian lev (new) обменния курс и сумата в евро.

Все пак, в банките на колко го обменят?

Тоест все хвърля някой стинка разлика (в твоя случай 1.3 стотинки).
Дали ще ти ги обменят по подобен курс в банка/бюро е според мен същото, ако ги обменят още Г, а ти ги вземеш в евра.

в ОББ курс купува е 1,95 и никога не съм ги взимал в евро. Те са WU агент, те си ми ги дават през WU и им ги продавам още на гишето в банката. Само веднъж, още докато бях на долари ходих да ги продавам на ДСК, че им беше по-добър курса.

Мдам, в твоя случай си я има 1.5 стотинки разлика, спрямо на Кулинаря курса да кажем.
Интересно защо така са ти ги пратили и дали ще става постоянна практика, щото е неприятно.

Да, в на кулинаря банката курса е по-добър. Там дори повече ще се усети. Ще изчакаме някой друг да отиде да получава и да разберем повече.

Хм, значи и при други е така. NRG в коя банка ги взе? Може и от банката да ни цакат нещо, моите ги минах през ОББ. Ако е от тях ще сменям банката.

А има ли значение, ако са с чек например?
В чека валутата е ясна.

Току що взех от Пощенска и ме питаха в евро ли ги искам или в левове. За левове курсът беше 1.9505.

Хм, значи и при други е така. NRG в коя банка ги взе? Може и от банката да ни цакат нещо, моите ги минах през ОББ. Ако е от тях ще сменям банката.

Сменяй банката.

В тази банка за всичко си има такси и таксички, в началото на годината там ми беше последното посещение. Явно към преводи от WU имат някакви такси или различен курс.

offtopic: ЦКБ за превод на пари от paypal към сметка, смятат курс евро - лева 1.9578 🙂

Последно редактирано:

Back
Горе