Дневник продава линкове

Re: Дневник продава линкове

Няма как да ги накажат, Дневник, както и по-големите информационни сайтове и вестници, са едва ли не под закрила на правителството или определени партии. Ако ще да напишат "България се заличава от картата на света" като водеща новина, едва ли някой може да им направи нещо, освен символична "глоба"...

bgkulinar, Няма как да стане ако това в цитата отдолу не е изпълнено:
Но ако това е описано на сайта на Дневник като услуга (какъвто и да е вид линкване срещу пари)

Може би не си го прочел. Дали се разбираме 🙂

Последно редактирано:

Аз понеже съм ги репортвал за клоукинга и знам, че нямаше никакъв резултат. Та дори да са писали каквото и да е в условията за реклама, пак няма да ги накажат.

Окей, щом не съм в час, когато закрият Дневник или 24 часа, Труд и т.н, ми звънни, ще ти оставя телефони за контакт. Успокойте се малко, не живеете в Германия, тука всичко е корумпирано, ето и Бгкулинар е наясно, че няма да ги накажат....

• Like
Реакции: T_K

Окей, щом не съм в час, когато закрият Дневник или 24 часа, Труд и т.н, ми звънни, ще ти оставя телефони за контакт. Успокойте се малко, не живеете в Германия, тука всичко е корумпирано, ето и Бгкулинар е наясно, че няма да ги накажат....

От кога на някого в google му пука за корупцията в България?

Пропуснал си да прочетеш за какво става дума в темата и просто трупаш постове?

Plamen1986, надявам се да не говориш на мен, не съм аз човека дето ти цапна червенкото.

Аз понеже съм ги репортвал за клоукинга и знам, че нямаше никакъв резултат. Та дори да са писали каквото и да е в условията за реклама, пак няма да ги накажат.

bgkulinar, Защо мислиш че когато има такъв случай на клоакинг винаги ще има наказание 🙂

Знам за случая. Това не е истински клоакинг или поне не е направен с тази цел. Прегледали са молбата ти, видяли се че сайта публикува висококачествено съдържание и са видяли че се опитват да печелят от това съдържание (или от част от него) като са го направили платено.

Тия репорти се гледат от човек, няма как бота да прецени дали е вярно или не. Ако преценят че целта е била клоакинг ще ги накажат. Но не знам дали знаеш че такива опити за монетизация на съдържанието има и от огромни чуждестранни медии - сайтовете на Ню Йорк пост, CNN и разни други такива дребни-непотребни сайтчета.

Прочел ли си някъде да ги накажат и тях? Не са ги наказали, няма и да ги накажат за точно това. Макар че някои от тях поотнесоха по някой и друг шамар, не го отнесоха за точно този вид монетаризация на съдържанието си.

Еди сайтовете, които цитираш, ползват First Click Free - нещо, което е съвсем допустимо, за разлика от клоукинга.

Това че са некадърни или не знаят как да го направят точно по техния начин не означава че целта им не е била такава. Щом не са ги наказали, не мислиш ли че от гоогле са решили точно това? Ако мислиш че заради друго са им "простили", изложи мнението си.

Добре, а за Виденов какво са си казали в Гугъл? Че хакват сайтовете с благородна цел?

Мисълта ми е, че тия оплаквания от БГ изобщо не ги гледат.

Започнаха да ги гледат през последната една година, но броя на хората в екипа за България е под всякаква критика 🙁

На няколко пъти съм репортвал сайтове и на два три пъти съм получавал писма които определено не са автоматичен отговор. Ефект до момента е имало от около 10-15%, тоест едно на 8-9 макар че всички са били перфектно изявени нарушения 🙁

Редактирано.

Последно редактирано:

Вземете се в ръце и спрете да топите. И вие правите неща, които не са много за пред хората, защо топите другите?

Радвайте се, че в България още работят неща, които навън не работят. Вместо да се опитвате да запушите дупката в кораба на Гугъл, гледайте да си класирате собствените сайтове.

• Like
Реакции: gvv

Марто, много рано ставаш.... тъкмо си викам сега ще оспамя форума докато го няма... 🙂

Тук не ставаше въпрос да топим Дневник или когото и да било, просто поведохме спор с Пламен дали има въобще такова животно у нас.

За каквото и да е ставало дума, да топите някой пред Гугъл е във ваша вреда. Ще те питам утре какво ще правиш като ти порежат агрегаторите...

Имам само 3 демо сайта мои, всичко друго класира клиенти и не е моя собственост. И не могат да ги порежат, не и тази версия която е вече готова и излиза след 1-2 дена 😉

Мога да ти пусна 2-3 статии изкарани от нея за тест в царевица да видим дали ще ги пуснеш да се публикуват 😉

Но, щом мислиш че е неправилно хората да обръщат внимание на онова и на блога на пандата, изтривам оня пост.

Вземете се в ръце и спрете да топите. И вие правите неща, които не са много за пред хората, защо топите другите?
Аз се опитвам да съм изряден за пред Гугъл и ще се радвам някой да ми каже за кусурите, ако имам такива.

Не е само Дневник.

АБВ-то като публикуват статии за ВитаСлим също слагат линкове.

Виждал съм сайтове на Инвестора да го правят.

Предполагам и другите също го правят.

Всички медии имат ценоразпис за публикуване на рекламна статия на техния сайт. А тази статия обикновено ти си я пишеш и казваш какво да съдържа вътре.

Някъде около 200-500 лв струва подобна статия - по спомени като съм проверявал ценоразписите.

Back
Горе