Домейни TV

За: Домейни TV

абе да не са свършили .com-овете ? :scared:

Поразгледайте SERP за нишите с конкуренция поне малко над слаба ! Нищо ли не Ви прави впечатление ?

Re: Домейни TV

клиента ми има стар домейн .TV и го мъчим от сума ти време

беше ок, ама е бъкан с реклами и сега взе да пада

та се чудим освен да намалим рекламите и да не вземем и .com домейн

P.S. Оги, то сайта му е малко вид телевизия, с онлайн видеа

За: Re: Домейни TV

За: Re: Домейни TV

P.S. Оги, то сайта му е малко вид телевизия, с онлайн видеа

YouTube има МНОГО онлайн видеа, но пак е .com 🙂

btw наскоро бях пуснал подобен въпрос и специално за .tv не получих аргументиран отговор.

Един вид май излиза, че който взел .com-овете и .net-овете с точните фрази хвърчи, останалите д***** супата.

Май май ... така се получава. Или го чака шесторно повече работа за да постигне същия ефект.

А кой е казал, че трябва да са с точни фрази ? Явно или гледаме различен SERP или не се разбираме добре. Бранд, бранд, БРАНД !!!

Като идеш в Тувалу, ще те питам как се позиционират .bg домейните там 🙂 И особено за тувалските хамали ще залюбопитствам 🙂

А кой е казал, че трябва да са с точни фрази ? Явно или гледаме различен SERP или не се разбираме добре. Бранд, бранд, БРАНД !!!

Нали говорим за SEO. Клиента иска да го намират по ключови думи, а не по име на фирмата. Не казвам че брандиране и оптимизация се изключват, но могат да бъдат и две съвсем отделни неща.

Колкото до гледането на сероповете, да гледам. Пълно с IDN-и и такива на латински с ключови думи.

Нали ти самият учеше мен и други като мен чрез статии в блога си за тежестта на домейна и ключовата дума в домейна.

Да ти цитирам ли ключарските домейни? Това бранд ли е? klyuchar.org, ключар.com, ключар.net ... и т.н. и т.н. 🙂

Ако искате пример за бранд ще дам и то точно с .tv домейн - bodyrock.tv. Голям сайт с много фенове, много клипове в youtube, много директен трафик и т.н.

Но къде е въпросния сайт по думи като fitness ? Няма го. Вместо това виждаме как добре се ранкват домейни като fitnessmagazine.com, fitness.com, fitnessonline.com ... и т.н. Домейни с ключовата дума вътре.

Ами нека тогава всеки сам да си прецени дали иска бранд или SEO. За мен тези неща могат да работят заедно, но за направата им ще са нужни много пари. Много повече отколкото малкия бизнес може да си позволи.

Андрей, направи анализ на търсене на хамали например. След това на която и да е средноконкурентна ключова фраза за БГ. Спри да четеш неща, които сме писали преди години и започни да анализираш и да мислиш с главата си върху днешните резултати. Последното съм сигурен, че го можеш !

Btw е добре да правиш разлика между екзакт мач домейн и бранд +/- ключовата дума / фраза. Сега разбра ли какво намеквах по-горе ?

Правил съм анализ на доста трудни ниши. Специално за хамалите ... там няма значение с какъв домейн си. Там се играе с руски линкове с огромен месечен бюджет. Съжалявам, че аз трябваше да го кажа.

Колкото до средно конкурентните - има масово екзакт мач домейни, някой с тирета, други с по две и т.н 🙂

Разбира се, че правя разлика между екзакт мач и брандиран домейн + ключовата дума. Първите се оптимизират сравнително по-лесно, ако става въпрос за средно конкурентна дума.

Поне така съдя от опита си.

Добре, предавам се :cska:

Може ли някой да обясни, в контекста на тази тема, какво е бранд?

Re: За: Домейни TV

Re: За: Домейни TV

Може ли някой да обясни, в контекста на тази тема, какво е бранд?
Марка или бранд (на английски: brand) е термин в маркетинга, който описва компания, продукт, продуктова линия или услуга. Марката се среща под различни форми, включително име, символ, комбинация на цветове или слоган ... (wiki)

Always Coca Cola :happy:

Пепсито и Кока-Колата са ясни, но нека не се отклоняваме. Кои са брандовете в "хамалската" ниша и на какво основание някой твърди, че са такива? Достаъчно ли е да си кръстиш сайта за хамали "Къщата беглец" за да имаш право да се тупаш в гърдите, че имаш бранд?

да си кръстиш сайта за хамали "Къщата беглец" ...

... е добро доказателство, че SEO-тата имат чувство за хумор и почти никакво чувство за избор на добър бранд 🙂

Сам се досещаш, че в случая опитът на Калинчи да създаде бранд, който да позиционира и продаде или отдаде под наем е бил успешен само в частта с позиционирането 🙂

12 Rules for Choosing the Right Domain Name - Picking the Best Website Name for SEO - Including Hyphens or Not and Choosing .com versus .org Domains - SEO Tips from Rand Fishkin | SEOmoz - една стаааарааааа статия с която съм много съгласен и обяснява достатъчно добре, че в случая с хамалите - hamalipopai.bg е по-добрият избор за домейн въпреки, че съм фен на hamali.bg (те също наложиха бранда Хамали БГ)

Back
Горе