Звездички в снипета

За: Звездички в снипета

Моите наблюдения са, че не е нужно да има много страници, но е задължително те да са силно преобладаващи. Сиреч ако имате 20 страници в индекса поне 15 да съдържат микроформати (цифрите са условни).

Re: Звездички в снипета

А някой има ли наблюдения върху следното:
в SERP-a на някои от страниците ми се показват звездичките, на някои не. Когато тествам тези, които са без звезди в тест тула на Г., всичко изглежда ОК.

Споделете, ако имате подобен опит.
Мерси

Ако ползваш код, който генерира снипета и данните му - няма как на някои страници да работи, а на други не. Така че не е от това проблема. Има някаква закономерност за показването на снипетите в СЕРП-а според мен.

Един господ знае как го решава 🙂
В един мой сайт ги показваше, но в момента в който страниците без рейтинг станаха повече от тези с, спря изведнъж. И от тогава въпреки noindex, nofollow, няма оправия и не иска да показва за този сайт повече...

И при мен резултата беше същия. Интересно, че прегледах ръчно индексираните страници (докато бяха малко) и на 99.9% го имаше снипета.
Появиха се звездичките, стояха 1-2 седмици и изведнъж изчезнаха. Много тарикатско... и все още неразгадано от мен. :-]

Re: За: Звездички в снипета

Re: За: Звездички в снипета

Ами като изкарам индексираните страници (site:domain . com) и половината ги показва със звездичките, половината без (относително казано половината). А иначе си има движение, хората си гласуват. На всички страници ползвам един и същ код за този рейтинг.

За: Re: За: Звездички в снипета

За: Re: За: Звездички в снипета

Ами като изкарам индексираните страници (site:domain . com) и половината ги показва със звездичките, половината без (относително казано половината). А иначе си има движение, хората си гласуват. На всички страници ползвам един и същ код за този рейтинг.

Ем колкото пусне гугъл. То и при не всички са хванали звезди, но доста са.

Имайте предвид, че Гугъл все-пак трябва да преиндексира страниците, за да види Микродатата. При големи сайтове може и никога да не преиндексира някои вътрешни страници в дълбоки нива или да отнеме месеци. При малки сайтове и един пинг е достатъчен. Така че понякога иска време.

Имайте предвид, че Гугъл все-пак трябва да преиндексира страниците, за да види Микродатата. При големи сайтове може и никога да не преиндексира някои вътрешни страници в дълбоки нива или да отнеме месеци. При малки сайтове и един пинг е достатъчен. Така че понякога иска време.

Да и това е вярно. Но все пак имам статии, които по нищо не се различават от други, преиндексирани са много пъти вече, имат си предостатъчно оценявания, имат си коментари и fb лайквания и т.н., но при тях няма звезди просто. Незнайно защо.

Някой може ли да помогне как би изглеждал завършен код за гласуване, както е в сайта на Ivo Apostolov, т.е. потребителя сам да избира колко звездички да гласува за дадена страница? Имам в предвид, че слагайки кода от cloxy, гугъл индексира звездичките, но при положение, че не се променят и са "статично заложени" според мен много бързо ще ги махне. Идеята е да могат посетителите да гласуват и така да са винаги актуални и реално да са променлива.

А ако сложим да показва фб лайковете на дадената страница, вместо колко хора са гласували, то един вид си е гласуване??

Не знам дали може да се изкара самата бройка на лайкналите и да се вкара в снипеткода, а трябва да има и средна оценка все пак, не само брой гласували. Това, разбира се може да се манипулира, но въпроса е Гошо дали и колко следи тези неща.

Кодът, който съм дал, е само с цел да се покаже структурата на нещата. Не трябва просто да се копира и да се слага. Реално вътре в самия scope трябва да се намира съдържанието на документа, от което могат да се опишат още много негови свойства, като: name, description, image, url, headline и много други спрямо обекта, който описваме.

Звездичките представляват агрегиран рейтинг. От къде го вземам не е работа на Гугъл да знае. Примерно мога да го вземам от Google Places, където имам същите атрибути - оценка и брой гласували, и да го предоставям на моя сайт. За G+, Twitter, Facebook и подобни социалки също става, но за тях има по-подходящо поле - interactionCount.

За: Re: Звездички в снипета

Не знам дали може да се изкара самата бройка на лайкналите...
Не само може, но е задължително, за да се показват звездичките 😉.

Малък проблем с Yandex - Г захапа снипета, но когато отида в Yandex Вебмастер, после Валидатор микроразметки и ми показва "Микроразметка не обнаружена =("
Някой успял ли е да се пребори с Yandex, понеже говорим само за Г......

Малък проблем с Yandex - Г захапа снипета, но когато отида в Yandex Вебмастер, после Валидатор микроразметки и ми показва "Микроразметка не обнаружена =("
Някой успял ли е да се пребори с Yandex, понеже говорим само за Г......

Възможно е да иска данните да са видими. Аз съм ги направил с meta тагове само заради примера и показване на структурата.

За WP аз лично ползвам GD Star Rating, Г много бързо го захапа, а има и доста опции....

И аз реших да пробвам по лесния начин - с GD Star Rating, преди няколко дена Гугъла го индексира, но не се появиха звездичките - не знам защо?

След всяка статия има два надписа, от които първия не ми е ясен - Rating: 0.0/10 (0 votes cast), а под него пише - Rating: +3 (from 3 votes)

Re: За: Re: Звездички в снипета

Re: За: Re: Звездички в снипета

И аз реших да пробвам по лесния начин - с GD Star Rating, преди няколко дена Гугъла го индексира, но не се появиха звездичките - не знам защо?

След всяка статия има два надписа, от които първия не ми е ясен - Rating: 0.0/10 (0 votes cast), а под него пише - Rating: +3 (from 3 votes)

Реално като са нули няма какво да показва Гугъл. Вариантът е по подразбиране всяка тема да тръгва с три или дори с 5 звездички по подразбиране.

За: Re: За: Re: Звездички в снипета

За: Re: За: Re: Звездички в снипета

Реално като са нули няма какво да показва Гугъл. Вариантът е по подразбиране всяка тема да тръгва с три или дори с 5 звездички по подразбиране.

Да прав си, разбрах какъв е проблема - звездичките се показват в текста на статиите и не се забелязват, затова рейтинга е нула. Има явно проблем с CSS-а на този блог. На други блогове го инсталирах и там няма проблем.

Но този плъгин има огромен и сложен код, съчетан с доста бъгове, като например - при мен не работи в IE8. Може би е най-добре човек сам да си пише кода.

Re: За: Re: За: Re: Звездички в снипета

Re: За: Re: За: Re: Звездички в снипета

Да прав си, разбрах какъв е проблема - звездичките се показват в текста на статиите и не се забелязват, затова рейтинга е нула. Има явно проблем с CSS-а на този блог. На други блогове го инсталирах и там няма проблем.

Но този плъгин има огромен и сложен код, съчетан с доста бъгове, като например - при мен не работи в IE8. Може би е най-добре човек сам да си пише кода.

Ползвай този - WordPress › Post Ratings , работи перфектно 🙂

За WP аз лично ползвам GD Star Rating, Г много бързо го захапа, а има и доста опции....
И този си работи перфектно. +1 от мен. Гугъл го захапа доста бързо.

Back
Горе