Звездички в снипета

За: Звездички в снипета

От известно време се опитвам да подкарам тоя tool и още е в BETA. Като цяло работи, но се бъгва на места и още не съм разбрал на какво се дължи: SEO Инструменти от VRETIEL - hReview Generator

Върши същата работа, ако ревюто е еденично. Иначе на Cloxy варианта е доста по-семпъл и практичен. 🙂
Трябва да раздадете малко репутация преди да я дадете отново на cloxy .

Искам примерно тези звездички да ги има във всяка публикация, която пускам. Къде точно трябва да поставя кода в WP? 🙂

Re: За: Звездички в снипета

Искам примерно тези звездички да ги има във всяка публикация, която пускам. Къде точно трябва да поставя кода в WP? 🙂

Където ти хареса 🙂

За: Re: Звездички в снипета

hReview също е вариант, който работи отдавна, но разваля семантиката на страницата. Не е нормално примерно началната ти страница да е ревю 🙂

мМм как се наричаше това... testimonials...
Ако ще е само за звездичките, във footer или sidebar (sitewide) на random принцип да се въртят testimonials написани в hReviw формат? Това пак е вариант. :-] Но наистина твоя вариант е много по-практичен.

Re: Звездички в снипета

За WP аз лично ползвам GD Star Rating, Г много бързо го захапа, а има и доста опции....

За WP аз лично ползвам GD Star Rating, Г много бързо го захапа, а има и доста опции....

Да, някои рейтинг плъгини го интегрираха наскоро. Някои успешно, някои не до там. Хубаво нещо е споделеният опит кое работи и кое не 🙂

Виждал съм конкурентен сайт, който в опита си да го направи беше сложил 3 различни WP плъгина за рейтинг 😉

А и като всички наблъскаме звездички по WP, няма ли всичко да е със звездички и никой да не им обръща внимание или което е по-вероятно, Гугъл да ги разкара.
Мисля, че основната идея на Г е да има човешки фактор, рейтинга показва дали дадената статия/страница се харесва на читателите...
Трудно е да накараш 20 000 китаеца да сложат по един 10/10 но не е и невъзможно. Вече има няколко сайта, където можеш да купуваш вотове, което пак изкривява нещата....

Гугъл все повече ще ги разширява по-скоро. Така още в СЕРП-а човек може да добие малко повече представа за това, което търси, което е добре като цяло. Снипетите работят от много време, но захапването им за даден сайт вече е божа работа.
Примерно при мен в директорията ги захапа общо-взето на шестия месец след пускането, но не е за всички връзки. Дори забелязах и някаква закономерност, че показва такива, които не са пълна максимална оценка.

Аз ги вкарах в публикациите на моя блог преди време: https://www.google.bg/search?q=site:blog.ivoapostolov.eu
Номера обаче е, че ако имате много страници на които няма рейтинги, Google може да ги извади.
Освен това не слагайте AggregateReviews ако нямате наистина ревюта, по-скоро става проблем и после няма оправия...

Ама то освен да сложите код че сте 5 от 5 трябва и реално да си имате система за оценяване. А не да си измислите някаква оценка 5 и да си я лепнете 😀. То това си е голяма лъжа. Ако се злоупотребява с това гугъл ще почне да го показва на все по-малко сайтове. Само най-авторитетните.

Ама то освен да сложите код че сте 5 от 5 трябва и реално да си имате система за оценяване. А не да си измислите някаква оценка 5 и да си я лепнете 😀. То това си е голяма лъжа. Ако се злоупотребява с това гугъл ще почне да го показва на все по-малко сайтове. Само най-авторитетните.

Да ти кажа и аз останах с такова впечатление, че може и без рейт система, но като се вгледах в сайтовете, които са в серпа схванах самата идея. Предполагам и другите няма да избързат просто да лепнат някакъв рейт без въобще да го има 🙂

Аз на времето водех едни спорове с един специалист в друг форум относно криенето. От Гугъл точно и ясно си казват, че НЕ трябва да се крие снипет информацията, но без да е точно определението. Аз спорех, че самият снипет не трябва да е скрит, словесният ми опонент твърдеше, че може и да се крие. Е, оказа се, че МОЖЕ да се крие снипет датата, но при условие, че същата информация СЕ вижда на сайта т.е. един път може и със звездички да е рейтинга и веднъж снипет датата да е скрита. Предполагам, че може да се лъже, но временно.
За БГ според мен все още ръчно се избират сайтовете, които да се показват СЕРП-а със снипет дата.

А някой има ли наблюдения върху следното:
в SERP-a на някои от страниците ми се показват звездичките, на някои не. Когато тествам тези, които са без звезди в тест тула на Г., всичко изглежда ОК.

Споделете, ако имате подобен опит.
Мерси

Един господ знае как го решава 🙂
В един мой сайт ги показваше, но в момента в който страниците без рейтинг станаха повече от тези с, спря изведнъж. И от тогава въпреки noindex, nofollow, няма оправия и не иска да показва за този сайт повече...

А някой има ли наблюдения върху следното:
в SERP-a на някои от страниците ми се показват звездичките, на някои не. Когато тествам тези, които са без звезди в тест тула на Г., всичко изглежда ОК.

Споделете, ако имате подобен опит.
Мерси

Ем избира си по някакъв алгоритъм явно. Какъв едва ли някой знае.

@ivo.apostolov

Аха, то дори пишеше някъде из гугълския сайт че е нужно да има много страници с такива данни или нещо такова. Не помня точно.

Back
Горе