Изображение в Google Топ 5 на изображенията?

Frik

New member
Здравейте!

Има ли някаква методика за вкарване на изображения в топ 5 при изображенията по дадена ключова дума?

Как най-общо трябва да ги оптимизирам за да ги избутам до топ позиция? Линк билдинг ли трябва да им правя на всяко по отделно?

Благодаря предварително!

Re: Изображение в Google Топ 5 на изображенията?

Здравейте!

Има ли някаква методика за вкарване на изображения в топ 5 при изображенията по дадена ключова дума?

Как най-общо трябва да ги оптимизирам за да ги избутам до топ позиция? Линк билдинг ли трябва да им правя на всяко по отделно?

Благодаря предварително!

Преди години последно, когато ми е попадала темата, хотлинкването работеше много добре за класиране.

Имената на файловете да съдържат ключовата дума - не гарантира топ 5. но помага.

Преди години хотлинкването работеше много добре за класиране.

А малко повече инфо за това хотлинкване, че не е било обект на много писания май...

Имената на файловете да съдържат ключовата дума - не гарантира топ 5. но помага.

Съдържат ги, но това никак не им повлиява...

A за alt-овете някакви наблюдения ?

А малко повече инфо за това хотлинкване, че не е било обект на много писания май...

Съдържат ги, но това никак не им повлиява...

Най-малкото не го забранявай. Влияе като линковете за документите. От тук се сещай, че можеш да пускаш картинките хоствани при теб на сателитки, блогчета, форуми... Глей кво става, ако почнат да ги ползват за аватар в myspace. ;D

Алт таг също помага.

Само едно не ми е ясно, какво ще правиш с трафик от картинки? 🙂

Пак, казвам img search не ми е стихията и отдавна нямам никакви наблюдения.

Само едно не ми е ясно, какво ще правиш с трафик от картинки?

Нишата ми е такава, че се ползва снимков материал и при търсене за една определена ключова дума за която се боря излизат 5 снимки на първа страница. В момента всичките са на един от конкурентните ми сайтове и искам да си вкарам моя в този топ 5. А трафика би ми довлякал клиенти, тъй като услугите ми са оффлайн.

А нещо от сорта на <a href=хттп://sait.com/seo.jpg>СЕО</a> и това да си го напляскам в сателитките? Ще има ли ефект върху снимката от адреса и дали би скочила в топ 5?

Нишата ми е такава, че се ползва снимков материал и при търсене за една определена ключова дума за която се боря излизат 5 снимки на първа страница. В момента всичките са на един от конкурентните ми сайтове и искам да си вкарам моя в този топ 5. А трафика би ми довлякал клиенти, тъй като услугите ми са оффлайн.
Имай предвид обаче и това, че хотлинкването яко товари трафика на сървъра, който съдържа картинките, поради това, че винаги ги зарежда от него, когато някой отвори страница с хотлинкнати картини, особено, ако са големи. Ако станат прекалено много, сървърът ти може и да се озори и да си имаш проблеми.

Къде излизат тези 5 снимки, между резултатите от сърча ли които са?
Колко е натоварена нишата, колко резултата вади в изображения?

1.Размера на снимката да е над 400*400, забелязвам че се харесват снимки с размер 600*500 и 600*450 (и хоризонтално и вертикално)
2.Името на файла да е точно както искаш да излизаш, за предпочитане с тире между думите.
3.Снимката да има title и alt с желаната дума или израз.
4.Title на страницата в която е публикувана снимката да е със или да съдържа същата дума или израз.

Не знам кое с каква тежест е, но всяко от тези неща влияе на това при какви изрази излиза снимката и на каква позиция. Според натовареността на нишата и броя желани изрази можеш да използваш различни "title" и ще излизаш и по двете.

Последно редактирано:

A за alt-овете някакви наблюдения ?
E, това мисля, че се подразбира. Както самите Гугъл казват, алт атрибутът описва изображението.

Колкото до хотлинка, наскоро видях, че моя снимка се беше класирала при имиджите. Набързо забраних хотлинкването и сега се отваря моя сайт 🙂.

E, това мисля, че се подразбира. Както самите Гугъл казват, алт атрибутът описва изображението.

Колкото до хотлинка, наскоро видях, че моя снимка се беше класирала при имиджите. Набързо забраних хотлинкването и сега се отваря моя сайт 🙂.

В какъв смисъл си забранил хотлинкването и се отваря твоя сайт?

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?site.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ http://www.site.com/images/logo.jpg [NC,R,L]

Ако някой друг освен site.com показва картинка в негов сайт то ще се покажи логото на сайта примерно, можеш и да редиректнеш

Имай предвид обаче и това, че хотлинкването яко товари трафика на сървъра.

Ще ми кажеш ли две думи за това хотлинкване? Аз искам да оптимизирам само 5 изображения, които да влесат в този топ 5, не искам да оптимизирам всички изображения в сайта си.

Къде излизат тези 5 снимки, между резултатите от сърча ли които са?

Прикачам файл за пример... при търсене на ключовата дума първия резултат е с топ 5 на изображенията за тази ключова дума...

Колко е натоварена нишата, колко резултата вади в изображения?

Около 981 000 резултата за ключовата дума и около 91 600 резултата за изображения по същата ключова дума

Според натовареността на нишата и броя желани изрази можеш да използваш различни "title" и ще излизаш и по двете.

Аз искам само по една единствена ключова дума да оптимизирам 5 снимки, които да излизат в този топ 5...

Прикачени файлове

• primer.jpg
    primer.jpg
    21.8 KB · Преглеждания: 0

Така, Нулсофт е дал кода за забрана на хотлинкването.

А, как се отваря моя сайт? Преди с моята снимка, първи резултат беше сайтът, който ми беше хотлинкал снимката. След като го забраних, мина известно време и започна да се отваря моя сайт.

Аз имам чудесно класирани снимки, които нямат никакъв алт и името на файла не съдържа ключовата дума, примерно снимката, която в момента е първа в изображения за "рожден ден".

Според мен тайтъла и съдържанието на сайта са с голяма тежест и предполагам хотлинкването, но за него нямам наблюдения.

При силна конкуренция всеки детайл е от значение.

Иначе как е? Обира ли трафик картинката?

Re: Изображение в Google изображения?

Re: Изображение в Google изображения?

Не разчитай че ще намериш някъде добър гайд.

Дори в гайдовете в сеомоз не казват всичко, та се наложи единия от писарите им да го поправяме няколко човека в коментарите и накрая си дописа гайда, но 1-2 от най-ценните съвети така и не ги включи и си мисля че не е случайно.

Другаде освен във http://www.webmasterbg.org няма да ти кажат нещо ценно безплатно. Така както гледам ще ти е най-полезен поста на traki, там са включени към 50% от нещата.

Още материали по темата:
http://oggin.net/video/seo-google-image-search/
http://3dwebdesign.org/google-images-seo-optimizaciya.html

reputation_neg.gif
3dwebdesign.org/google-images-seo-optimizaciya.html супер полезно )))))

С безплатните уроци отдавна съм приключил 🙂
Ако не ти харесва, пиши ми още червени точки а аз ще стоя наказан половин час в ъгъла 😀

Последно редактирано:

Аз имам чудесно класирани снимки, които нямат никакъв алт и името на файла не съдържа ключовата дума, примерно снимката, която в момента е първа в изображения за "рожден ден".

Според мен тайтъла и съдържанието на сайта са с голяма тежест и предполагам хотлинкването, но за него нямам наблюдения.

До 1-2 000 000 резултата е лесно, и според мен си го докарал от title, от урл и от към съдържание на страницата. Иначе имам топ позиции и позиции в тройката при около 10-20 000 000 и дори няколко топ 5-10 при 40, 50 000 000 и нагоре резултата, там вече си струва и гледаш да впрегнеш всичко възможно 🙂

Back
Горе