SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

КЗП и контактни данни на сайт

Re: КЗП и контактни данни на сайт

vstoykov, не съм сигурен, че ей така дават информацията. Нодадди са доста пристрастни в случая.

Когато редиректваш, не би следвало да имаш грижи. По-скоро проблемът би дошъл от БГ хостинг компания, защото те са длъжни да си изпеят и майчиното мляко.
 
Re: КЗП и контактни данни на сайт

Достатъчно е запитването на е от адвокат (или някой, който се представя за адвокат - не му искат доказателство за това) за да предоставят личните данни на регистранта и да му вземат такса за услугата. Не е само в NoDaddy и в други форуми има оплаквания.
 
За: КЗП и контактни данни на сайт

За: КЗП и контактни данни на сайт

Има ли развитие по темата? Другите пострадали „доставчици на услуги на информационното общество“ успели ли са да обжалват успешно актовете?

На моя блог посочих като доставчик на услугите на информационното общество лицето, което предоставя платформата за блогване - Google Inc.

Така няма нужда да си публикувам личните данни (адрес, телефон, номер по ЗДДС, номер по БУЛСТАТ и т.н.).

Нови жертви на закона има ли?

Малко развитие по темата. Делото е спечелено на първа инстанция, като съдията е приел тезата на единия от свидетелите, че whois е публична информация и не следва тя да бъде публикувана и в сайта. Сега тече срокът за обжалването. Да видим дали КЗП ще обжалват и ако да, как ще се развие по-нататък.

Добра новина - актът окончателно е паднал на втора истанция. Като ми го прати момчето, ще го пейстна.

Има ли ги публикувани решенията на съда?

Аз доколкото разбрах, съдът е решил, че законът не е нарушен, тъй като данните на „доставчика на услуги на информационното общество“ са били публикувани във whois записа на домейна. А ако лицето е било регистрирано по БУЛСТАТ и/или по ЗДДС? Тъй като тези номера ги няма във whois записа, следва ли лицето да бъде глобено?
 

Горе