SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Колко е важна ролята на локацията

Re: Колко е важна ролята на локацията

И това има значение, но не означава че когато мистър Х е купил линкове от Русия сайта му няма да се класира добре в бг ;)

Пичове дотук съм за днес. Увлякох се а имам доста работа.
Чао от мен.
 
Re: Колко е важна ролята на локацията

Ако влиянието на това къде физически се намира сървъра е поне колкото влиянието на това какви други домейни се хостват на същия сървър, значи има смисъл да местите сайтовете :)
 
Re: Колко е важна ролята на локацията

Искаш да кажеш че ако човека си премести сайта в бг ще продължи да излиза на позиция 14-15 в google.co.uk ли?
Edi, имам конкретно наблюдение върху няколко сайта, които са местени от ЮС на БГ хостинг БЕЗ промяна в трафика дори на милимунди. Става дума за сайтове с по 6-9 к уникални на ден, англоезични.

Също така няколко преместени БГ сайтове от ЮС хостинг на БГ такъв - отново никаква промяна.
 
Re: Колко е важна ролята на локацията

Аз наскоро мести два огромни български сайта към чужбина и трафикът им се повиши почти двойно две седмици след преместването, а ме беше страх от обратното.

За мен най-важни са съседите ти по IP, а при големите чуждестранни хостинг сървъри можеш да случиш на много добри съседи :) Едни такива културни сайтове с по ранг 7-8 и висок trust.
 

Горе