Re: Национален Протест на 14.01.09
Не си прав кулинар. Или по точно си прав. 97ма левът се обезценяваше на всяка минута. Това засегна целия народ директно. Сега скалата е същата - само че ни засяга индиректно.
Ще си позволя да цитирам себе си от друг форум:
- Примиера нарече над 1 милион българи изразили мнението си в подписка "Циркаджий"
- Децата Ви не ходеха 2 месеца на училище, и на края пак изпързаляха учителите
- Живота в малките градове и в провинцията граничи с мизерията. Там работа НЯМА.
- Всеки петък (Ден на парламентарен контрол) депутатите ви се смеят, неприсъствайки на най-важния ден от седмицата за тях - когато има дебат.
- Всеки ден същите пак Ви се смеят гласувайки с по 2 3,4 карти, което редовно се предава по телевизията
- Има няма през 3 месеца си купуват нови модели коли.
- На Симеон Кобурготски бяха върнати паметници на културата и резервати, които никога не са били нито негова нито собственост на фамилията му.
- Стачката на пенсионерите преди няколко месеца доведе до заветно повишение на пенсиите - 1,2,3 лева.
- Цялто черноморие и други курортни места са засроени с незаконни хотели и дискотеки.
- Горите се изсичат
- Шефът на КАТ беше оправдан, също и сина му
- Парите от еврофондовете се спират от държавата докато не се получи подобаваща оферта.
- Позволено беше на Дуган да нарича най-големите български деятели освободители - терористи. Сменени бяха имена на улици !!!
- Пълна липса на съдебна система и законодателство.
- Закона на Румен Овчаров за газта, който замени валидния до 2012 договор с Русия е национално предателство.
- Спиране на безплатните животоподдържщи лекарства за много тейко болни.
- Закона за митингите.
- Газовата криза. И тук не бъркайте 4е просто така го споменавам. Не ние виновна нито Украйна нито Русия че няма газ, а държавата. Цял свят ни се смее че имаме само 1 тръба от един източник - Русия. Това е некадърна енергийна политика.
- ЕС ни нарече най-корумпираната държава в Европа (поне в нещо сме 1ви)
- Най-нагло и бецеремонно си гласуваха коледни премии, при положение че на целия държавен апарат отрязаха премиите. Добре че полицаите си поискаха след това та едва им дадоха. Като няма за апарата - няма и за тях.
Досега много мирни протести имаше. Всички земеделци протестираха за изкупните цени на произведеното от тях, но никой не ги чу, Учителите протестираха, Пенсионерите, и т.н и т.н Какво се случи ? Нищо... Пенсионерите и учителите ги изиграха. Земеделците,.. там няма да споменавам, че ми е жал за тези хора...
nikoladd, не си прав че мажоритарната система е едниственото смислено нещо. Примерите които написах по горе са само част, но са достатъчно силни. Това всичко ние сме го позволили да се случи и продългаваме да позволяваме .... това е държавата в която живеем. Цари абсолютно безаконие. Но не забравяяйте, това което ние постиламе днес, на него утре ще жиевят децата ни...
Но си прав за студентите, .. абсолютна липса на организация. Верно.. не е като 97ма - няма го Кошлуков да ги организира. Въпроса ми е, все трябва да чакаме някой да ни организира ли ? Да ни поведе така да се каже... Да ни каже какво да искаме когато протестираме и за какво да се борим ? Какво да скандираме ? Или може би даже и в какво да вярваме...
Ми добре... хайде да протестираме срещу гласуването с 2 или 3 карти. И да искаме закон който директно да изключва депутата от парламента, ако журналисти занснемат това (и разбира се ако по-късно се докаже) Това могат да го гласуват за 5 минути.
Или хайде за Петъците - Дни на парламентарен контрол, ден за дебат когато има 3ма 4ма човека в парламента. Всички са п командировки .. едва ли.. просто им почва weekend-а по от рано. И това лесно и бързо може да се оправи един бърз контрол
Защото се почва от малките неща, а не от големите веднага
Тъжно ми е, защото всички ние позволяваме това. Всички ние сме ВИНОВНИ за по-горните примери. Аз се срамувам че съм ги допуснал.
П.С. Приемете поредните ми извинения за дългите постове.. не мога да се сдържа, на половина съм македонец.. и ми се свива душата от тези неща..