SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Национален Протест на 14.01.09

Re: Национален Протест на 14.01.09

референдум за мажоритерна избирателна система трябва да е целта, според мен. Единственото смислено нещо, което чух дотук е това. И кой да го предложи ... ще повърна, но е прав. Има смисъл и е достатъчно голямо да си струва. Иначе студентите "организатори", какви глупости приказваха днес ... просто си чешат езиците кой с каквото му падне и изобщо не се замислят има ли някакъв смисъл за в бъдеще. На тях им се иска уреден кампус ама да си има и нощния живот ... и някой да плати сметката ... и да им отпуснат и заеми ... ем чушката на топло, ем душата в рая...
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Не си прав кулинар. Или по точно си прав. 97ма левът се обезценяваше на всяка минута. Това засегна целия народ директно. Сега скалата е същата - само че ни засяга индиректно.

Ще си позволя да цитирам себе си от друг форум:

- Примиера нарече над 1 милион българи изразили мнението си в подписка "Циркаджий"
- Децата Ви не ходеха 2 месеца на училище, и на края пак изпързаляха учителите
- Живота в малките градове и в провинцията граничи с мизерията. Там работа НЯМА.
- Всеки петък (Ден на парламентарен контрол) депутатите ви се смеят, неприсъствайки на най-важния ден от седмицата за тях - когато има дебат.
- Всеки ден същите пак Ви се смеят гласувайки с по 2 3,4 карти, което редовно се предава по телевизията
- Има няма през 3 месеца си купуват нови модели коли.
- На Симеон Кобурготски бяха върнати паметници на културата и резервати, които никога не са били нито негова нито собственост на фамилията му.
- Стачката на пенсионерите преди няколко месеца доведе до заветно повишение на пенсиите - 1,2,3 лева.
- Цялто черноморие и други курортни места са засроени с незаконни хотели и дискотеки.
- Горите се изсичат
- Шефът на КАТ беше оправдан, също и сина му
- Парите от еврофондовете се спират от държавата докато не се получи подобаваща оферта.
- Позволено беше на Дуган да нарича най-големите български деятели освободители - терористи. Сменени бяха имена на улици !!!
- Пълна липса на съдебна система и законодателство.
- Закона на Румен Овчаров за газта, който замени валидния до 2012 договор с Русия е национално предателство.
- Спиране на безплатните животоподдържщи лекарства за много тейко болни.
- Закона за митингите.
- Газовата криза. И тук не бъркайте 4е просто така го споменавам. Не ние виновна нито Украйна нито Русия че няма газ, а държавата. Цял свят ни се смее че имаме само 1 тръба от един източник - Русия. Това е некадърна енергийна политика.
- ЕС ни нарече най-корумпираната държава в Европа (поне в нещо сме 1ви)
- Най-нагло и бецеремонно си гласуваха коледни премии, при положение че на целия държавен апарат отрязаха премиите. Добре че полицаите си поискаха след това та едва им дадоха. Като няма за апарата - няма и за тях.

Досега много мирни протести имаше. Всички земеделци протестираха за изкупните цени на произведеното от тях, но никой не ги чу, Учителите протестираха, Пенсионерите, и т.н и т.н Какво се случи ? Нищо... Пенсионерите и учителите ги изиграха. Земеделците,.. там няма да споменавам, че ми е жал за тези хора...

nikoladd, не си прав че мажоритарната система е едниственото смислено нещо. Примерите които написах по горе са само част, но са достатъчно силни. Това всичко ние сме го позволили да се случи и продългаваме да позволяваме .... това е държавата в която живеем. Цари абсолютно безаконие. Но не забравяяйте, това което ние постиламе днес, на него утре ще жиевят децата ни...

Но си прав за студентите, .. абсолютна липса на организация. Верно.. не е като 97ма - няма го Кошлуков да ги организира. Въпроса ми е, все трябва да чакаме някой да ни организира ли ? Да ни поведе така да се каже... Да ни каже какво да искаме когато протестираме и за какво да се борим ? Какво да скандираме ? Или може би даже и в какво да вярваме...

Ми добре... хайде да протестираме срещу гласуването с 2 или 3 карти. И да искаме закон който директно да изключва депутата от парламента, ако журналисти занснемат това (и разбира се ако по-късно се докаже) Това могат да го гласуват за 5 минути.

Или хайде за Петъците - Дни на парламентарен контрол, ден за дебат когато има 3ма 4ма човека в парламента. Всички са п командировки .. едва ли.. просто им почва weekend-а по от рано. И това лесно и бързо може да се оправи един бърз контрол

Защото се почва от малките неща, а не от големите веднага

Тъжно ми е, защото всички ние позволяваме това. Всички ние сме ВИНОВНИ за по-горните примери. Аз се срамувам че съм ги допуснал.

П.С. Приемете поредните ми извинения за дългите постове.. не мога да се сдържа, на половина съм македонец.. и ми се свива душата от тези неща..
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

Не казвам, че това не са важни неща, но порядъка е друг. Едното е въпрос на морал и спазване на правила, а другото мащабна промяна в системата. Морал не можеш да наложиш но такава промяна ще затегне много нещата за партиите.

А да врещиш за "национален" протест и после да мрънкаш за студентски град не е много читаво изпълнение. Как да дойде подкрапа от другите градове и за какво да идва за локален проблем? А като излезеш с локален проблем и министрите ти се радват много, защото се разминават повече от лесно и на парче.

Мажоритарната система може да даде механизъм за по добър контрол над доста голяма част от списъка ти. Какво по точно не ти харесва като цел? Че я е предложил Слави в прайм тайм. Аз мога да го преглътна, за теб не знам.

Не казвам, че всички тези цели не трябва да се прасладват, но има крайна нужда от елементарно планиране и управление, като проект нози протест. Хората тук поне би трябвало да го разбират това добре.
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

истината която плаши власт имащите след този протест е не хората на площада, а факта че не могат да контролират процеса на организация. "протеста е интернет организиран значи е не законен". имам един без особрнно SEO домейн izbori biz който съм пуснал на агрегация на новини от една система за microblogging gelato cms, в която има и мой пръст. имало е много опити за SEO организация до сега. не мислите ли че найстина не можем да направим нещо заедно?
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

ХАЙДЕ СЕГА СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ И В СЪБОТА НЯМА ДА ДОЙДЕТЕ:

МВР лъгали: Починалият в 4 РПУ мъж е бил от протестиращите:
http://lead.actualno.com/news_215210.html

Ако Михов не подаде сега отставка, управляващите ще ни (Ви) се смеят много много...

Кой лъже :) Костов или МВР...
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

Срам ме е какво става покрай нас ... ужас! Вие можете ли да стоите, да четете това и да не правите нищо?? Защото аз нещо не се сдържам ..
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

днес е от 15 часа. .... да видим какво ще кажат за починалия до тогава...
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Не си прав кулинар. Или по точно си прав. 97ма левът се обезценяваше на всяка минута. Това засегна целия народ директно. Сега скалата е същата - само че ни засяга индиректно.

Ще си позволя да цитирам себе си от друг форум:
за кой форум говориш, че отдавна търся свестен политически форум
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

@geovisio подкрепям те! От мен ще е домейна Kmet[.]INFO
за да си изберем кметче :)

Относно правителството - ЖАЛКИ СА! Всички ВЪН! Колко са слаби само, как биеха децата и беззащитните. Ето го резултата. ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ

М@МИЦАТА ИМ! До кога ще ни тъпчаттт
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

От мен ще е bokluci.antireklama-bg.com
ПОДКРЕПЯМ w-seo, ВСИЧКИ ВЪН!!!
А иначе ще ни тъпчат докато не ги стъпчем ние!!!
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

И нещо друго, полицаите получават заплати от нашите данъци. Вече се чудя, дали няма да е добре да направим "умен" протест - СПИРАНЕ НА ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ ОТ ВСЕКИ. Полицаите искат още 50% увеличение на заплатите - това респективно означава увеличение на данаците с около 20% - представяте ли си?

Всичко е една измама ;-). В момента полицаите трябва да се изправят срещу нас протестиращите и от нас да искат увеличение на заплатата - и естествено трябва всички да си носим по бутилка мин. вода да им я наврем в задниците - :) Обаче бут. от мин. вода минимум от 3 литра, че иначе ще им е малко :)

Още нещо - да не ви се налага да се разmравяте или да разчитате на полицаи в България - всички са скатавки, мързи ги д агледат - познават престъпниците и работят с тях - за това е корупцията. По-добре и по-малко престъпления ще има ако ги няма нашите полицай - краен съм - но прав.

Помислете
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Е Костов трябва съвсем да е луд да режисира това:
http://mqsto.com/video/10399

Някак си.. Мирише от към МВР. Извинете, имах предвид ВОНИ
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

Е Костов трябва съвсем да е луд да режисира това...
Не е луд, просто се възползва отт ситуацията. Мислех, че протестът е срещу всички политици, а то какво излиза...
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Всички се опитват да се възползват. Няма начин. Идеята е друга... че който и да дойде, който и да ни управлява - да разберем че ние му дърпаме конците, не те на нас. С Мирни протести всяка седмица да видиш как ще се научат да изпълняват.

Има само 1 проблем. Хората не искат да се борят за правата си. Не ме разбирайте погрешно всички тези които казват "Толкова съм протестирал, писна ми... Който и да дойде пак ще ни лъже" Така е. Няма значение кой ще дойде, а дали пак ще им позволяваме да се гаврят с нас.

Нека хората излизат винаги на улицаа, подчертавам мирно, и на паветата да няма движение, и да видим дали няма да се научат. Във франция излизат толкова че движението се парализира. Политиците са притиснати да се съобразят с исканията.

Това се нарича гражданско самосъзнание, което явно вече има своя зародиш и у нас. Но ще му трябва време да се развие... за жалост
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

И нещо друго, полицаите получават заплати от нашите данъци. Вече се чудя, дали няма да е добре да направим "умен" протест - СПИРАНЕ НА ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ ОТ ВСЕКИ. Полицаите искат още 50% увеличение на заплатите - това респективно означава увеличение на данаците с около 20% - представяте ли си?

Всичко е една измама ;-). В момента полицаите трябва да се изправят срещу нас протестиращите и от нас да искат увеличение на заплатата - и естествено трябва всички да си носим по бутилка мин. вода да им я наврем в задниците - :) Обаче бут. от мин. вода минимум от 3 литра, че иначе ще им е малко :)

Още нещо - да не ви се налага да се разmравяте или да разчитате на полицаи в България - всички са скатавки, мързи ги д агледат - познават престъпниците и работят с тях - за това е корупцията. По-добре и по-малко престъпления ще има ако ги няма нашите полицай - краен съм - но прав.

Помислете

абе човек - стига с тия анархистки призиви бе!
ако полицая получава 200-300 лева заплата - как няма да прави услуги на мутрите?
дайте им по 2-3 хиляди лева заплата да видим тогава дали ще рискуват да си прецакат службата за някакъв еднократен рушвет!
иначе погледнато - ако няма полиция то трябва да има някаква алтернатива - нещо като мафията в Сицилия - иначе кой ще регулира хорските страсти?
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

webmoney ти да не си полицай? :) Искаш да кажеш, че ако полицаите вздимат 1000 лв. заплата ще бъдат съвестни ли?

Това са глупости бе БРО! Дано не ти се налага да си имаш работа с полицаи и да разчиташ на тях! Ако се наложи ще разбереш за ко говоря

"...дайте им по 2-3 хиляди лева да видим тогава дали ще рискуват да си прецакат службата за някакъв еднократен рушвет! "

Тииии не си ли плащаш данъците?! Защо говориш за нас да им даваме? ТИ не им ли даваш?

Кое е анархисктото?

Ай със здраве
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

За сефте ще се съглася с webmoney. Парите им трябва да са повече, но и подбора им трябва да е далеч по-сериозен. Визирам един случай, който ме втрещи в миналото. Фитнес зала пълна предимно с охранители. Влиза един пич идва при нас и казва: "Абе момчета, знаете ли че Ванката станал полицай?". Следва мълчание и някакви недоверчиви погледи. Следва: "Да бе Ванката!". Едно мое приятелче явно проумял вече абсурда споделя ..: "Абе Ванката нали имаше две условни?". И аз тук вече съм туш.
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Ванката едва ли е станал полковник..... най-вероятно кисне сержант в някое квартално РПУ - от такъв не можете да очаквате повече - все едно да искате от медицинска сестра да ви излекува от сифилис :) дай тогава и всички сестри по болниците да уволним!

P.S. едно време някои може би си спомнят къде отиваха тези с незадоволително поведение - или в ТВУ или в милиционерското училище
 

Горе