Нещо се мъти в серпа?

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
Май се променя изцяло onpage seo-то.
Взеха да излизат резултати без да имат думата в тайтъла пред такива с точно думата в тайтъла и то доста често, вече не знам по какъв признак се подреждат резултатите, търсения лонг тейл се споменава веднъж в текста и излиза напред ...
Да сте забелязали подобно нещо?

Re: Нещо се мъти в серпа?

Днес и на мен ми се случи на няколко пъти, но си спомням само този - 6 и 7 резултат на снимката (долу-горе се виждат) 🙂

Прикачени файлове

• директория - Google Търсене_1308179804139.jpg
    директория - Google Търсене_1308179804139.jpg
    18.2 KB · Преглеждания: 0
Последно редактирано:

Като цъкнеш на "кеширана версия" се вижда горе:
"Тези термини се срещат само във връзки, сочещи към страницата: директория"
Сиреч беклинкове с анкор "директория"?
bgdir.org си е паркиран като гледам, може пък да го е имал контента и затова така...

При търсене на фрази в английския това е често срещано явление след втората панда. Точните съвпадения са назад, по-напред се класират страници съдържащи различни комбинации, но с по-малка наситеност на точния израз (понякога дори липсва в съдържанието) и основното е че тежестта на анкорите на линковете като фактор за позициите е все по-силна.

В UK, след промените от миналия вторник - 7-ми, също има нови размествания. Има масово падане на пеналти на нови сайтове, слаби сайтове се местят напред, силни отиват назад, после всичко се връща, после пак се разместват и това през 2 дни 🙂

Явно някакви локални панди върлуват

Последно редактирано:

Гоогле искат качествен контент, а те самите обръщат повече внимание на линковете, а не на това дето има на страницата - ха кажете ми сега не са ли тъпаци 🙂

Гоогле искат качествен контент, а те самите обръщат повече внимание на линковете, а не на това дето има на страницата - ха кажете ми сега не са ли тъпаци 🙂

OFFTOPIC: Най-големите тъпаци са 🙂 направо ти предлагам да им го върнеш тъпкано, даже ще те светна как:

ето това е антитъпашкия стринг в robots.txt върши работа безотказно.

User-agent: Googlebot
Disallow: /

това е в "офтопик" за да не го давам в репутация, защото пак ще ревне някой, че са му червени яйцата.

Странно, сега погледнах, но при мен се качва стабилно през последните дни и то на най-смотаните сайтове...
Като има разместване в серпа и някой пада, някой трябва да обере трафика 🙂
А при мен тези 30% са над 10 000 уникални 🙁

На мен от вчера на един сайт трафика му падна с над 30%. 🙁
Сайта е на БГ.

+ още едно. И при мен положението става все по-трагично и таговете ги пуснах да не се индексират и тотално се сгромолясват нещата просто вече нямам думи скоро като гледам сайт на клиент който правих с общо 25 - 30 страници ще ме подмине.

Погледнах статистиката на 5-6 bg мои сайта и не виждам нито от седми на сам, нито от вчера насам, никаква разлика 🙂. Но то мойте не са в някакви конкуретни ниши или нещо такова.

Погледнах статистиката на 5-6 bg мои сайта и не виждам нито от седми на сам, нито от вчера насам, никаква разлика 🙂. Но то мойте не са в някакви конкуретни ниши или нещо такова.
Моите наблюдения са върху long tail, където е до onpage а не до линкове ...

Ами има и не само надолу, има и нагоре.... Някой трябва да запълни дупките.
AK.JPG

AK-1.JPG

Определено нещо се случва и май пак ще има промени скоро... и аз отчитам спад в серп-а и то значителен на директорията за статии. Като гледам и не само при мен има промени, разни колеги и те са пострадали...

Ще потърпя няколко дена да видя какво се случва и дали ще има нужда от някаква намеса от моя страна.

Моите наблюдения са върху long tail, където е до onpage а не до линкове ...

и при мен има спад от около седмица (en) средно 10-30% сайтове със стабилен лонг тейл трафик от година.

Ами аз днес получих писмо от хоста, 112 мин CPU/php при нормални около 30. Директорията ще се спука... около 3000 уникални дневно, а е на няма и 2 месеца! с 2000 поста. Преди 3 дни махнах всички реклами за проба, и нещата отлетяха. Нищо друго не съм правил от седмица. Имах 100-тина поста за някакви онлайн мачове, който се оказаха доста "актуални" в US.

Back
Горе