Нещо се мъти в серпа?

Re: Нещо се мъти в серпа?

п.п. Днес си купих 10 eu-ta за $10 благодарение на теб, има място за редиректи и смени на домейни 😛
Както се казва, ако нямаш ресурс, изобщо не се захващай с катран.

Както се казва, ако нямаш ресурс, изобщо не се захващай с катран.
Това не го разбрах?
Интересното е, че при мен сайтовете с качествено съдържание падат като трафик, за разлика от сателитите...
Вече не знам какво става с алгоритъма, до сега с години си разботеха сайтовете, не пипаха толкова алгоритъма, резултатите си бяха ок, а сега взеха всяка седмица някакви скандални промени да правят и вместо да се покачва качеството на резултатите - напротив ... влошава се /вижте началото на темата и нелогичните резултати ... /

Интересното е, че при мен сайтовете с качествено съдържание падат като трафик, за разлика от сателитите...

Днес ми вземаш думите от кейборда - тъкмо щях да пиша, че и при мен е на този принцип. Ето пример: http://is.gd/uUsru7 - а беше доста назад ;D

пст: При google.bg е на първа позиция след wiki shits.

Последно редактирано:

Вече не знам какво става с алгоритъма, до сега с години си разботеха сайтовете, не пипаха толкова алгоритъма, резултатите си бяха ок, а сега взеха всяка седмица някакви скандални промени да правят и вместо да се покачва качеството на резултатите - напротив ... влошава се /вижте началото на темата и нелогичните резултати ... /

Напълно съм съгласен с теб, и ако продължават в същия дух най-вероятно ще загубят доста.

Дам от вчера има доста разместване при мене. Имам ключови думи по които съм изпаднал от 3-та на 45 позиция. Нещо съвсем са збозали алгоритъма. Редиректнах домейн на който никога не е имало никакво съдържание и като се сърчне за него излиза на 2-ра позиция. Тук

Аз няма проблеми с класирането. но се чудя дали и аз да не бодна един noindex на таговете. Сайта ми е на wordpress имам 60 страници с уникално съдържание + 20тага или общо 70 и нещо индексирани.

По-скоро на архивите сложи, ако има ефект, действай и с таговете.

Архивите винаги са били с noindex. Ефект няма как да има защото сайта се класира чудесно в момента, просто питах дали е по-добре да им сложа на таговете да не взема да отнеса и аз някоя панд. Иначе таговете не са чак толкова много. Също няма никакви реклами по сайта.

Ако имаш съществен трафик по тагове, едва ли е добре да ги правиш ноиндекс. Ако нямаш, директно на пангара.

Чета и не виждам някой да е уточнил. Имайте предвид, че когато се говори за панда 2.2, става дума за сайтове на английски и класирания в google.com, uk, au, ca и т.н. Да не се окаже, че някой не е разбрал и си прецака сайт на български и класирането в google.bg. За тук пандата си има други предпочитания и промените които работят при сайтове на английски, нямат същия ефект.

Последно редактирано:

НЕ знам какво се мъти в SERP-а но бота мачка сайтове наред, такова агресивно индексиране не съм виждал от година насам, не само за 1 сървър, а е голяма масовка. Най-много се задържа на сайт с генерирано съдържание, на портал за недвижими имоти и на два електронни магазина и може би е случайност но и двата има стабилни индексирани тагове. Просто днес е ад.

НЕ знам какво се мъти в SERP-а но бота мачка сайтове наред, такова агресивно индексиране не съм виждал от година насам, не само за 1 сървър, а е голяма масовка. Най-много се задържа на сайт с генерирано съдържание, на портал за недвижими имоти и на два електронни магазина и може би е случайност но и двата има стабилни индексирани тагове. Просто днес е ад.

Интересно, интересно 🙂
Сайт с генерирано съдържание означава агрегирано или нещо друго?

агрегат + google translate

Аз забелязвам, че на двата сайта:

Код:
contacts.bg
и 
travelsbg.com

Имам покачване с 15% на индексираните страници, спрямо вчера...

Чета и не виждам някой да е уточнил. Имайте предвид, че когато се говори за панда 2.2, става дума за сайтове на английски и класирания в google.com, uk, au, ca и т.н. Да не се окаже, че някой не е разбрал и си прецака сайт на български и класирането в google.bg. За тук пандата си има други предпочитания и промените които работят при сайтове на английски, нямат същия ефект.
Когато се говори за автоматизирано генерирано съдържание, няма значение дали е Панда 2.2 или Странджанска мечка 1.0 и в двата случая заминават сайтове с такова съдържание. Предположение е, че на български орязването става ръчно. С други думи, добре е такива страници да са ноиндекс, фолоу.

Аз имам сайт (реферати.net), който изключително много разчита на тагове за трафик и досега не е понесъл никакви загуби от пандите. Според мен страдат само сайтове, които използват таговете твърде нагло 🙂

Аз имам сайт (реферати.net), който изключително много разчита на тагове за трафик и досега не е понесъл никакви загуби от пандите. Според мен страдат само сайтове, които използват таговете твърде нагло 🙂

дефинирай "твърде нагло" ?

Калине, както се предполага, БГ сайтовете ги режат само ръчно. Сега в София, скоро в други градове, както гласеше една реклама.

Back
Горе