SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

Викторе, бе ти знаеш ли колко по бърз е асемблер
Бърз бърз... Колко да е бърз...
Фреймуърка на BorntoDrink ще го изяде с парцалите... :D

Шегата настрана, повечето от езиците трето поколение спестяват адски много писане, макар че и до ден днешен някои софтуери се пишат на асемблер за максимален перформанс, докато при php-то всичко става доста по-бързо, не е толкова значителна разликата в скороста на писане, а качеството си е фактор.

Сам се оборваш като казваш, че ползваш собствени класове - това е вид фреймуорк. Вярвам, че имаш поне един класец mysql.php в който си направил стандартната връзка към базата. Е, махай го, направо между html-a забий mysql_connect() - със сигурност ще е няколко микросекунди по-бързо!
Мислиш за скороста на самия код, без да смяташ инклуда на външния файл... ;)

Да, фреймуорките са ресурсоемки, но винаги може да намериш човек. Пишеш в някой дебелоперски форум "Трябва ми човек с Yii, или CakePHP" и все някой го е ползвал, докато ако напишеш "Трябва ми, човек за кода на Виктор Шапилов", мисля, че само във този форум може да се намери :D
Както взеха да се пръкват през ден два нови и нови, трудно ще намериш специалист по фреймуърка който ти трябва,
да не говорим колко може да е специалист като цяло програмиста.

Колкото до мой фреймуърк...
Имам си набор от готови функции и стотици да не кажа хиляди проекти по които съм работил и мога да използвам наготово,
но никога не бих наблъскал всичко така да си го имам, само нужното за проекта, а вече според това колко е натоварен мога да помисля дали ще е хардкоднато всичко процедурно или изкарано в класове, нещо което рядко ползвам освен сингълтън-а за базата данни които спомена.

С всичко останало съм напълно съгласен. :>
 
Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

супер идея. нали може и ние не-програмистите да участваме? :)
не, сериозно съм за и сериозно съм лайк. но ще ми е интересно дали мога да преборя джангото за нещо просто, а и дали ще мога да до кача на сървъра.
Някой може ли да осигури ВПС за игрицата?

Можем, на кого да дам данните :)
 
Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

Можем, на кого да дам данните :)

еми знам ли. ако тая идея се разрасне и се съберат поне 10 фреймуърка кой е най-добрия начин за провеждането.
 
Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

Ами направете списък и мога да ви направя суб1.домаин.цом, суб2.домаин.цом ... и да ви раздам фтп потребители да тествате и показвате тук :)
 
Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

Сам се оборваш като казваш, че ползваш собствени класове - това е вид фреймуорк.

Класовете не са фреймуорк. Кулинаря беше постнал дефиницията на фреймуорк от Уикипедия.

Главната разлика м/у библиотеки и фреймуорк е, че фреймуорк ти дефинира флоу контрола. И ти щеш не щеш трябва да се носиш по течението (да спазваш правилата, които дефинира фреймуорка, щото програмата ти няма да тръгне).
 
Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

А иначе темата за и против фреймуорзите е доста дълга и широка.

Лично аз не ползвам фреймуорк. Собствени класове имам много малко, защото, предпочитам да ползвам разни опън сорс библиотеки. Поради причини изтъкнати от BornToDrink, пък и ме мързи да пиша и поддържам разни библиотеки, като има една камара опън сорс.

По принцип идеята на библиотеките от класове е да ти направи живота по-лесен. Идеята на фреймуорзите е същата, като те отиват още по-далеч и се стремят да минимизират вложения труд още повече.

Поне такава е идеята. Друг е въпроса доколко тази идея е реализирана успешно. И дето се вика трябва да се бориш като прасе с тиква, докато разбереш как да подкараш. Разбира се това си има цена - хаби повече ресурси и е по-бавно. Но все пак въпрос на избор и баланс.
 
Re: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

:):):)
чета, чета тука и се замислям: абе хора, вие работа нямате ли си? има толкова бенчмаркове из нета за всички фреймуъркове и т.н.
който каквото иска да ползва. който има много време, ако иска да си пренаписва всичко за всеки проект отначало.
аз не ползвам никой от горе-изброените публични фреймуъркове, но както каза един друг младеж тук: все пак това, което сами си пишем като функции и класове на raw php, също е един вид фреймуърк, защото го използваме многократно и в други проекти и т.н.
безработна работа, ей! :) така викаше един мой стар колега и приятел ;)
 
Последно редактирано:
За: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

За: Ползвате ли фрейуорк и кой/и.

Аз използвам django от доста време и съм доволен допада ми
 

Горе