SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Репутацията в форума

Статус
Not open for further replies.
Re: Репутацията в форума

Репутацията е нещото, което ме кара на последък да се замисля дали да продължа да посещавам този форум.
Според мен на хората даващи незаслужено репутация, независимо червена или зелена да им се налага 3 дневен бан
 
Re: Репутацията в форума

репутацията е нужна,но да се дава за извършена работа срещу заплащане или САМО за секция ПАЗАР.Когато двете страни са доволни да + когато едната не е да даде - и да се обоснове,а не да се слагат че видиш ли сгрешил една буква в чата -червено"написал домиен"
:)бях казал че няма да се връщам тук,но има много точни пичове с които може да си помагаме"помагат",все пак сме хора и не сме идеални
 
Re: Репутацията в форума

репутация, репутация... - колко да е репутация, под етикет "Comments" стои, все пак. "Коментар" й отива повече сякаш на "екстрата" - всеки е свободен да поставя такава оценка, не мога да разбера, какъв е проблема тогава? - получавал съм няколко пъти червен правоъгълник и да ви кажа - не е болка за умиране, вярно, много страдах, но минава :)
 
Re: Репутацията в форума

ами шаренко да е :)тук е вложено много сърце,средства и време,ще си го дрискам както си знам :)дай да видим и твоя подпис колко е насран?
Comments
какви са тия шарении в подписа ти?
 
Последно редактирано:
Re: Репутацията в форума

Идеята за махането на репутацията не е толкова лоша.
Основната идея на форума е общуване на хора със сходни интереси.
А какво прави репутацията? Урежда сметки между конкуренти, различно мислещи, нови - стари...
Репутацията ( в този си вид ) е една от предпоставките за деления и бариера при общуването тук, разбира се има и предимства, но вероятно са по-малко от ползите.
На един не му харесва правописа, на друг начина на писане, на 3-ти въпросите на новите, на някой СЕО възгледите и други. :)
 
Re: Репутацията в форума

с няколко поста си пролича колко е излишна тази репотация и колко безмислени въпроси с червени квадратчета могат да се зададат :)
 
Re: Репутацията в форума

Аз лично нямам нищо против репутацията и репутационните механизми. Зелено - безплатно , червено срещу СМС. Аз лично тогава ще продължа да пиша колкото и да ме оплюват и да дразня, но ще искам процент от приходите от всеки СМС. А сините са излишни.
 
Re: Репутацията в форума

Предложения:

1. Маха се негативната репутация, тук съм съгласен със колегата Сотиров. Защо:
1.1. Единствено излишно ескалира напрежението.
1.2. Рядко съдържа каквото и да било смислено съждение спрямо поста който коментира. Няма и място за повече текст което го прави още по глупаво. Да твърдиш, че някой не е прав и да му кажеш просто "не си прав" или "глупости", без да се обосновеш или аргументираш е... Не е форум, или дискусия най-малкото... ;D
1.3. Идеята на репутацията трябва да бъде, кой ще събере повече зелени точки, а не кой ще насъбере най-малко червени. Всеки може да не бъде съгласен с дадено мнение, това означава ли че то не е вярно!? Както е мотото на един мой сайт, форум това е дискусия, не е задължително да си съгласен със всеки но е задължително да уважаваш мнението му. Аз червени точки никога никому не съм давал и няма и да дам, единствено зелени или неутрални. Те са предостатъчни.

2. Да се увеличи размера на текста в коментарите... Наистина е адски дразнещо да не можеш да напишеш едно изречение свястно и да се чудиш как да го сгъстиш.

3. След като се премахнат червените точки, да се намалят ограниченията за одобрения, може даден потребител да има няколко поста за един и същи ден които да искам да маркирам че одобрявам... Това да чакаш колко беше там време за да коментираш даден пост крайно не ми допада като идея. Това за безразборното даване на репутация, подчертавам че става въпрос само за положителна такава, не виждам лошо в това хората да харесват това което останалите техни колеги пишат, а за ограничение все пак ако някой държи... Дава се някакъв месечен или седмичен брой точки които могат да бъдат раздавани максимум и това е...

4. Относно анонимноста, за неутралните вотове да... Но да твърдиш, че даден пост е глупав или нещо от сорта, без да се аргументираш и без дори да си оставяш името е крайно несериозно.
Относно това, че било оставено за да можеш да критикуваш без да си разваляш отношенията с хората...
Аз като смятам, че иванчо или драганчо говори глупости си му го казвам, това че е пълно с "безгрешни" егоцентрици, които се правят на голямата работа е друг въпрос... Ако е човек на място ще оцени критиката, че даже и повече като знае от кой е, ако ли не какво значение има уважението или мнението на някакъв надут пуяк... ;D

Естествено това са само идеи и предложения, това е моето виждане за свястна система за репутация, което предполагам няма да се припокрие с това на много колеги държащи да продължават да раздават червени точки наляво и надясно, но форум това е дискусия. А както е казал Марк Твен, в спора се ражда истината... :>

ПП. irgnet такава е насякъде. Червени, зелени, пимбяни и каквито и да са там точки нямат никакво значение. Все пак това са коментари по няма и едно изречение, рядко с каквато и да било аргументация. Подобна измишлъотина никога не би имала каквото и да било значение за мен поне де. Тъпо е като кажеш нещо смислено и някакъв анонимко без грам аргументи изцепи "пълни глупости" или нещо от сорта, но се сещам какво значение има за мен мнението на подобни непораснали деца и се усмихвам. :D
 
Последно редактирано:
Re: Репутацията в форума

Наистина не намирам системата за лоша. Моето мнение е, че трябва да си остане както си е. Тва българите сме много противно племе като опре до правила. Веднага се почват всевъзможни рационализации и подобрения. Не че няма някои смислени на пръв поглед идеи, до които някой е стигнал след като е забелязал някакъв проблем, но изобщо не съм убеден, че идеите изказани дотук представляват някакво подобрение в дългосрочен план.

Моето виждане е, че репутацията трябва да бъде:
1) Максимално стандартна и разбираема. Зелено и червено са ОК, според мен.
2) Не прекалено удобна и прекалено интересна. На лигльовците бързо им омръзва и мирясват, но пък се поддържа някаква интрига, което е добре за градуса на дискусията. Ограниченията за повторна са уместни в този случай, като изключим danbi ;D
3) Анонимна или не? По скоро анонимна. Разберете, че това, че е анонимна, не ви спира да си напишете името!
4) Максимално стандартна като изпълнение, защото на nbsp времето за обновявания на форума, вероятно е доста ограничено. В дългосрочен план, това може да бъде доста неприятен проблем, както някои от вас знаят.

Сегашният вариант, според мен, не е лош. Нищо не е перфектно, научете се да живеете според възможностите на момента и ще ви е по леко ;) и аз съм отнасял странна и обидна репутация. Преживява се.
 
Последно редактирано:
Re: Репутацията в форума

Проблема на нас Българите ни е точно обратното,
не правим нищо по никой въпрос освен ако не ни засегне по някакъв начин.

Кое не може да бъде направено!?
Да се оправи дължината на коментарите към репутацията, да не ни реже коментарите!?
Да се махнат анонимните глупости!?
Във форума не могат да пишат гости, но може да се оставя анонимна репутация...
Що за мъже ги е страх да застанат зад думите си като хулят по нечий адрес!?
В по-горния си пост бях изчерпателен по този въпрос. Вместо да подобряваме отношенията си...
Както и да е, ще се повторя...

Останалите ми предложения също не са неоснователни, ще се радвам ако коментираш конкретно върху тях.

Колкото за допълнителните модификации, не изискват нито особено много време, нито особено много познания.
С ъпдейтите пък веднъж написано няма абсолютно никакъв проблем. :)

ПП. Не мисля да споря относно предложенията ми, единствено ги изложих, вече от там нататък не е моя работа. ;)
 
Re: Репутацията в форума

Викторе, няма такова нещо като неутрална репутация, поне не и в този форум. Това, което ти наричаш неутрална е всъщност "нулева" репутация, която се дава от членове с под 50 мнения. т.е. дали са дали положителна или отрицателна, няма значение - тя си остава сива.
 
Re: Репутацията в форума

Викторе, няма такова нещо като неутрална репутация, поне не и в този форум. Това, което ти наричаш неутрална е всъщност "нулева" репутация, която се дава от членове с под 50 мнения. т.е. дали са дали положителна или отрицателна, няма значение - тя си остава сива.
Да, ако си съгласен с дадено мнение можеш да поощтриш автора със зелена точка,
ако искаш да изкажеш допълнение към поста или офтопик да може да се ползва сивата такава,
ако не си съгласен, то редно е да пишеш в темата защо не си съгласен с казаното,
а червена точка "глупости", "тъпотии" и подобни не мисля, че е нещо културно, оригинално или градивно.

Иначе замяната на червената точка със сива е най-простата реализация,
просто се драсва да не се отчитат минусови точки и се сменя цвета на точицата, много сложна модификация... :D

Но както и да е де, като се има в предвид, че дължината на коментарите още не е оправена, с такива напредничави неща ще се занимаваме... ;D
 
Re: Репутацията в форума

...ако искаш да изкажеш допълнение към поста или офтопик да може да се ползва сивата такава...
Точно това казвам, че НЕ можеш да ползваш сива точка, освен ако си с по-малко от 50 поста. Но ако ползваш сива, нямаш червена или зелена.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе