Сайт за работа за програмисти и дизайнери

Re: Сайт за работа за програмисти и дизайнери

За да съм и аз по темата:

Проблем точно в това аз не виждам - напротив. Тези, които има нужда от резултат първо минават през тези които си мислят че могат и после отиват при можещите.

@web.seo
От мен е коментара "ех, пак с тези линкове" 🙂 и не е защото ми пречат или за да се класирам за "3D уеб дизайн търси графичен дизайнер". Сигурно знаеш, че аз с клиенти не работя а работя само по мои проекти. И не съм сложил червена репутация защото те уважавам като специалист. Просто ми прави впечатление във форума и го споделям.

Точно бях започнал да си мисля че е от някоя мижитурка която я е срам да каже кой е. Важно уточнение беше да знам че точно теб те дразнят.

Аз в един друг мой пост бях написал за един друг потребител който направо ги пуска тук линковете като:
- "инструмент за сео"
- "сайт за seo инструменти"
- "инструменти за seo оптимизация"

Това във всеки трети пост на неговите. Ако искаш да ти ги пусна на лично да му дадеш и на него репутация защото гледам че там не си го направил - няма никаква от никой.

П.С. Споко, само 100 поста са неговите, не са 1000 като моите, но линковете са толкова колкото и моите, тоест съотношението е доста по-различно както се сещаш. А можеш и да кажеш че той не те дразни или че ти е симпатичен.

На мен пък това ми направи впечатление. Погрешно си бях помислил даже веднъж че Марто ме "таксува", та се наложи да му се извинявам 🙁

Хора, тук сте много в час с SEO-то. Кажете, от линковете във форуми има ли някаква полза? Чувал съм, че Google разбира кога един линк е от форум и не му придава стойност. Не само от форуми, но от всякаква места, където можеш сам да си пускаш.

Последно редактирано:

Гугъл също така разбира, когато имаш температура и предписва антибиотици.

Хора, тук сте много в час с SEO-то. Кажете, от линковете във форуми има ли някаква полза? Чувал съм, че Google разбира кога един линк е от форум и не му придава стойност. Не само от форуми, но от всякаква места, където можеш сам да си пускаш.

neomatrix, имат значение. още повече когато са от сайт с висок тръст и от тематични сайтове. Проблема е че на една страница има много линкове във форумите, преброй ги - на страниците на повечето теми са поне по 50-100 изходящи линка че и повече.

Можеш да разбереш от линковете от кой сайт можеш да получиш добър ефект от тая графика:
google-ranking-algorithm.gif

Отписвам се от темата че се изнервих. Ако някой има още някакви въпроси - ЛС.

Последно редактирано:

Ти като търсиш дизайнер - имаш предвид дизайнер или дизайнер с компютърни умения? За мен дизайнер , който може да работи с Корел, Адоби и тн продукти е едно, а съвсем друго е дизайнер, който може да ти направи дизайна както се казва "само с молив". А след това ти си намираш човек да го реализира в "нули и единици".

И аз постоянно попадам на обяви, които са за дизайн + фронт-енд. Не мога да разбера какво точно се търси и има ли такива хора у нас. В работата ми в различни уеб дизайн фирми не съм попадал на такива. От друга страна знам за световно известни дизайнери, които могат да пишат код.
Някой може ли да даде портфолио на български дизайнер, който пише код? Интересно ми е какво му е нивото.

И аз постоянно попадам на обяви, които са за дизайн + фронт-енд. Не мога да разбера какво точно се търси и има ли такива хора у нас. В работата ми в различни уеб дизайн фирми не съм попадал на такива. От друга страна знам за световно известни дизайнери, които могат да пишат код.
Някой може ли да даде портфолио на български дизайнер, който пише код? Интересно ми е какво му е нивото.

Какво разбираш под код? HTML & CSS или PHP?

HTML & CSS и jquery.
Според мен всеки дизайнер трябва да борави добре с тях, иначе е просто бояджия. За жалост въобще няма такива хора и както казах, не съм ги виждал по фирмите. Ако има, те работят freelance или над собствен продукт.

Иначе в щатите е разпространено уеб дизайнери освен фронт-енда да пишат и Rails.

Иначе в щатите е разпространено уеб дизайнери освен фронт-енда да пишат и Rails.

е да, то какво остана за програмистите ? То принципно и аз мога да направя дизайн 🙂

ей този нинжа мисля, че ги прави всичките неща, но май вече си има хора.

http://ilyan.com/

Браво на този Илиян, ако наистина си пише html-a. Работата му изглежда професионална.

Известни дизайнери, които знам, че пишат някакъв код са:
Jason Santa Maria - тук качеството е на мега световно ниво.
Ryan Singer - феновете на 37signals го знаят. Правил е Basecamp. Той пише и Rails освен html+css+js.
е да, то какво остана за програмистите ? То принципно и аз мога да направя дизайн
Сега, тези дизайнери могат да барат по бекенда, но пак си трябват програмисти да довършат нещата. За този Ryian Singer знам, че пипа по темплейтите в Rails, прави си html прототипи (прескача Фотошоп).

Спирам да спамвам темата. Кога ще мога да си сложа аватар и разбира подпис с линкчета? ... хаха

То приниципно и аз мога да направя самолет, ама....😉

Точно бях започнал да си мисля че е от някоя мижитурка която я е срам да каже кой е. Важно уточнение беше да знам че точно теб те дразнят.

Аз в един друг мой пост бях написал за един друг потребител който направо ги пуска тук линковете като:
- "инструмент за сео"
- "сайт за seo инструменти"
- "инструменти за seo оптимизация"

Това във всеки трети пост на неговите. Ако искаш да ти ги пусна на лично да му дадеш и на него репутация защото гледам че там не си го направил - няма никаква от никой.

П.С. Споко, само 100 поста са неговите, не са 1000 като моите, но линковете са толкова колкото и моите, тоест съотношението е доста по-различно както се сещаш. А можеш и да кажеш че той не те дразни или че ти е симпатичен.

На мен пък това ми направи впечатление. Погрешно си бях помислил даже веднъж че Марто ме "таксува", та се наложи да му се извинявам 🙁

- Чак пък да ме дразнят не, но правят впечатление.
- Разбира се, пращай ги - ще ги видя.
- За сефте ти слагам репутация, а може и да те е 'таксувал' някой каквото и да значи това.

За: Сайт за работа за програмисти и дизайнери

За: Сайт за работа за програмисти и дизайнери

Здравейте. Сайтът все още го има. Адресът му вече е myhr.bg. Днес добавих категория Web Marketing, която е за SEO и Adwords неща. Набавям обявите от тези сайтове: jobs.bg, jobtiger.bg, bombajob.bg, itjobs.bg и forums.bgdev.org.

Back
Горе