То бива нагъл спам...

adin

New member
Тези вече много ме издразниха.
Уважаеми(а) Господине/Госпожо,

В следствие на нашия телефонен разговор, предоставям на Вашето внимание повече информация относно услугите на www.кемоко.com:
Кемоко представлява интернет платформа, която свързва Купувачи и Продавачи и улеснява процесите на покупко-продажба. Ние можем да Ви предоставим безплатно информация относно всички покупки, които планирате за Вашата фирма....
И за тема на писмото сложили "В следствие на телефония ни разговор".

Чудя се само как като сме говорили по телефона не са разбрали дали съм господин или госпожа 🙄

Re: То бива нагъл спам...

Според мен се предпазват по този начин от евентуална глоба от КЗП. Едва ли някой ще тръгне да доказва имало ли е разговор или не 🙄.

Стават все по-нагли. Най-обичам тези, които направо ме регистрират някъде и ми изпращат парола с обяснение къде съм се регистрирал и че ме чакат да влизам 🙂

Тези пред КЗП не минават. Тя и момата от Импулс твърдеше, че е имало разговор, но миналия понеделник ѝ връчиха фиша. Просто им обясни, че такъв разговор не се е състоял. Който има мераци, да ходи да следи трафични данни.

Мен ме колд колнаха в петък от издателство ПОНС и след както едва не ги запсувах днес получавам мейл, "след разговора ни в петък... ви пращаме и имейл с нашата оферта". Този по телефона беше изключително нагъл.

Трябва ли мейла ми да е регистриран като фирмен за да подам жалба? Знам, че тук има експерти по темата. 🙂

Трябва ли мейла ми да е регистриран като фирмен за да подам жалба? Знам, че тук има експерти по темата. 🙂

Интересува ме същото. Миналата седмица някакъв идиот oт аванта.цц беше разпратил спама си до 500 адреса изпляскани в CC, между които и адрес, който използвам.

След това останалите идиоти от списъка започнаха да си комуникират и да разпращат оферти до същият списък от 500 адреса. И така вече няколко дни.

За съжаление адреса не е на юридическо личце, но мисля, че имаше варианти и за физ. лица.

Интересува ме същото. Миналата седмица някакъв идиот oт аванта.цц беше разпратил спама си до 500 адреса изпляскани в CC, между които и адрес, който използвам.

След това останалите идиоти от списъка започнаха да си комуникират и да разпращат оферти до същият списък от 500 адреса. И така вече няколко дни.

За съжаление адреса не е на юридическо личце, но мисля, че имаше варианти и за физ. лица.

И ти ли си там 🙂 Аз им писах на info @ avanta.cc и те твърдят че не било тръгнало от тях. Те просто били "използвали" едно писмо, на някакъв сайт за обяви в който уж съм имал обява. А аз обяви не пускам, особено пък с този мейл с който съм в списъка

И ти ли си там 🙂 Аз им писах на info @ avanta.cc и те твърдят че не било тръгнало от тях. Те просто били "използвали" едно писмо, на някакъв сайт за обяви в който уж съм имал обява. А аз обяви не пускам, особено пък с този мейл с който съм в списъка

Да, а този сайт не съм го и виждАл 🙂

Сега виждам, че според ЗЕТ, физическите лица няма нужда да се регистрират никъде:

чл. 6
Непоискани търговски съобщения

Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 24.12.2006 г.) Комисията за защита на потребителите води електронен регистър на електронните адреси на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения, по ред, определен с наредба на Министерския съвет.

(3) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на електронни адреси, вписани в регистъра по ал. 2.

(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

А двама от идиотите даже си разменят благодарности за спамерския списък, който са получили. КЗП ще харесат този диалог, предполагам. 🙂

Напоследък много ме търсят физически лица, за да им обяснявам как да се отърват от спама. Тъй като КЗП си сменят процедурите през ден, най-добре да им се пише на тях.

По принцип след като се свържеш с тях ти казват да се обадиш на един телефон, на който ти дават входящ номер. После писмото се препраща към info(a)kzp.bg, като се прикачат хедърите като тексов файл и се споменава входящият номер.

Но така и не ми стана ясно за всяка жалба ли трябва нов входящ номер или като вече имаш такъв подаваш всички жалби с него?

Дано мнението ми не се тълкува погрешно, но в този форум прекалено много започнах да чета за оплаквания от spam. Защо вместо да дадете delete/unsubscribe си губите времето да се оплаквате тук?
Ясно е, че нежелания спам започва да се превръща в неделима част от ежедневието ни, но трябва ли да се разводнява форума с това кой, как, от кого, и защо е бил наспамен?
За времето, което изгубихте оплаквайки се тук, можехте да свършите нещо полезно което да ви спечели пари.

(ot telefon)

Vsiaka jalba, iskane, podavane si vyrvi s individualen nomer. Taka moje da se proveriava vsiako individualno neshto dokyde e stignalo i da ne si prechat razlichnite signali.

Tova che ima otpisvane, ne znachi che te otpisvat! postvah primer kak 2-3meseca po kysno mi idva report za procheteno pismo.

Предварително ще уточня, че не съм любител на спама. Обаче има нещо гнило в цялата работа. Много сте силни с това КЗП, но си траете, когато КЗП не прави нищо по десетки и стотици други въпроси. Мисля си какво ще направят, ако се оплача от спам, идващ от Мозамбик например? Или са силни на българските фирми, които понякога в спама си изпращат и интересни оферти?

Предварително ще уточня, че не съм любител на спама. Обаче има нещо гнило в цялата работа. Много сте силни с това КЗП, но си траете, когато КЗП не прави нищо по десетки и стотици други въпроси. Мисля си какво ще направят, ако се оплача от спам, идващ от Мозамбик например? Или са силни на българските фирми, които понякога в спама си изпращат и интересни оферти?

А ти какво направи? Поредният мрънкач...

Аз намерих друг начин 🙂 връщам едни 50к мейла на изпращача с малко каруцарски пожелания и спират 🙂 Отделно наистина ако маркирате такива като спамъри вероятноста да влязат в някой спам лист е голяма и тогава го 'пак каруцарски израз' ..., а ако вие си хоствате мейла блеклиствате домейните им и това е ... аз си мисля, че тия нагляри са си направили сметката, че могат да понесат глоба от 500 лева с кампанията която правят ...

За съжаление - пълно с форумни тролове. Поставяйте колкото си искате негативна репутация, все ми е тая.
Факт е, че не се толерира чуждото мнение, че си губите времето с глупости, че не си оползотворявате времето за по-полезни неща, и че само чакате да "нахраните" някой тук.
Ясно е, че ви притесняват 2-3 e-mail-а които не сте пожелали да получите, но повечето просто следват тенденцията да мрънкат. Никой със сериозен онлайн бизнес не би тръгнал да се оплаква за нещо подобно.
И дори и спамът да е в прекомерен размер, нещата се решават по много други начини, а не из форуми.
Извинявам се, че разводних допълнително темата на автора. Дано КЗП реши проблемите ви.

Off:
1. Да, непременно аз съм поредния спамер, чакам да ми дойде реда.
2. Напротив, почти всички се оплакват. А някой да е предложил решение? От спам до спам има огромна разлика. Едното се нарича маркетинг...

Напоследък много ме търсят физически лица, за да им обяснявам как да се отърват от спама. Тъй като КЗП си сменят процедурите през ден, най-добре да им се пише на тях.

По принцип след като се свържеш с тях ти казват да се обадиш на един телефон, на който ти дават входящ номер. После писмото се препраща към info(a)kzp.bg, като се прикачат хедърите като тексов файл и се споменава входящият номер.

Но така и не ми стана ясно за всяка жалба ли трябва нов входящ номер или като вече имаш такъв подаваш всички жалби с него?

Аз лично директно препратих мейла с тайтъл "Жалба за СПАМ" вътре си посочих данните и след няколко дни ми се обадиха да ме помолят да препратя хедърите на мейла и ми дадоха входящото номерче. Т.е. става и без да се обаждаш предварително за номер. Те като си получат мейла си му слагат номера така или иначе, само незнам дали ако всичко е изрядно дали ще ти върнат отговор с номерчето или ще те държат в неведение 🙂.

Аз лично директно препратих мейла с тайтъл "Жалба за СПАМ" вътре си посочих данните и след няколко дни ми се обадиха да ме помолят да препратя хедърите на мейла и ми дадоха входящото номерче. Т.е. става и без да се обаждаш предварително за номер. Те като си получат мейла си му слагат номера така или иначе, само незнам дали ако всичко е изрядно дали ще ти върнат отговор с номерчето или ще те държат в неведение 🙂.

Връщат решение

Back
Горе