SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Честитка от НАП

Re: Честитка от НАП

На някой, някъде му дошла гениална мисъл, да събере от 27 000 единици по 2000 лв. (минимум) = 54 млн. :p

Само, че не си задал един елементарен въпрос: От кой ще събирам пари ?
Отговора е много прост: Малки фирмички, много от тях замръзени, неизвършващи никаква дейност и с нулеви обороти и такива, които през тежката 2009 съкратиха дори разходите за счетоводители поради орязването на всякакви разходи и липсата на средства ...

На опашката около мен всички бяха в такова положение, познайте колко пари ще се съберат. ;)
 
Re: Честитка от НАП

Имаш ли резултат от жалбата?

И направо съм шокирана от факта, че личните ми данни са лъснали в интернет заедно с информация за това колко печалба имам за тази година- ми направо да приготвим и по 3000-4000 за рекет, то така и така ще се дава, поне да не ни притесняват
 
Последно редактирано:
Re: Честитка от НАП

личните ми данни са лъснали в интернет заедно с информация за това колко печалба имам за тази година
Европейска директива - няма как.

Нямам отговор на жалбата все още !
 
Re: Честитка от НАП

Малко развитие от днес - наказателното постановление пристигна, санкцията е 2000 лв., нямало правни аргументи във възражението, сега остава да обжалвам в съда. :(
 
Re: Честитка от НАП

Ужас! Дано имаш успех по-нататък, определено има затишие по въпроса. Аз все още не съм получила нищо различно от покана-на която не се явих. Пиши за развитието. :)
 
Re: Честитка от НАП

Точно щях да пускам ъпдейт по темата. Битката започна, след като възражението очаквано беше отхвърлено и наказателното постановление със санкция от 2000 лв. беше факт, в петък 30 Юли 2010 в законоустановеният срок, пуснах жалба до съда, за което благодаря на Преслав Недев, тъй като заслугата е изцяло негова.
Чакаме резултат, вероятно няма да е по-рано от есента.
Междувременно глобата ще си я платя в срок, като съвестен данъкоплатец и спазващ законите на Република България гражданин, просто ще я обжалвам по законоустановеният ред. Защо го правя (освен за парите)? - споделих по-горе в темата.
Ще ви държа в течение!:)


все още не съм получила нищо различно от покана-на която не се явих
Пасивността в случая няма да ви бъде от полза.
 
Re: Честитка от НАП

Докато се обжалва акт, не е нужно да плащаш, защото ако платиш и спечелиш, посмъртно няма да можеш да се вземеш парите.
 
Re: Честитка от НАП

Докато се обжалва акт, не е нужно да плащаш, защото ако платиш и спечелиш, посмъртно няма да можеш да се вземеш парите.

И аз за това си мисля и по този повод първо ще посетя една юридическа консултация в НАП и едва тогава ще действам с (не)плащането. :)
 
Re: Честитка от НАП

Ето още една интересна новина по темата от вчера:

Бизнесът ще подава годишните си отчети само на едно място!
"Огромните опашки пред Агенцията по вписванията за подаване на годишни финансови отчети от фирмите ще бъдат премахнати. Управляващите са поели ангажимент към бизнеса, че от следващата година финансовите отчети на компаниите ще се подават само на едно място - или в Националната агенция за приходите или в Националния статистически институт, по избор на фирмите. Това каза за "Стандарт" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Така ще отпадне кошмарното редене на опашки пред Агенцията по вписванията, където тази година се предаваха документите, въпреки че преди това вече са подадени в НАП или НСИ. А освен че чакаха с дни да подадат документите, фирмите плащаха и такса от 50 лв. С промяната тази такса ще отпадне и всички фирми в страната ще спестят няколко десетки милиона лева и много часове чакане на опашката. Обсъжда се и предложението на бизнеса превеждането на суми към бюджета за няколко налога и лихвите към тях да става само с едно платежно нареждане. Така фирмите в страната ще спестят милиони и от банкови такси."

Източник: в. Стандарт
 
Последно редактирано:
Re: Честитка от НАП

Малък ъпдейт, преди два дни мина делото на първа инстанция, имаше няколко дела преди мен, кой без адвокат, кой не дошъл и изпратил ... родител, имаше една жена над 70 годинишна беше - не успяха много добре да се защитят :( . Юридическият екип от НАП, четеше жалбите в коридора точно преди да влезем в залата на глас. :eek:

Чакаме решение в законоустановеният срок (едномесечен).
 
Re: Честитка от НАП

A какво представляваше делото всъщност - явно е имало хора от НАП (екип?), по еднакъв начин ли представяха случаите?

Да, те бяха за същото нещо другите хора, неподаден ГФО за 2008.
 
Re: Честитка от НАП

Последен ъпдейт по темата - административният съд потвърди решението на районния, решението е окончателно и не подлежи на обжалване - глобата е 2000 лв.

Потвърди се старата приказка: "Смъртта и данъците са неизбежни" - в малко по-различен вариант, защото е глоба от данъчните, а не данък.

От тук всякакви мисли, че се действа на калпак, определя се размер на глоба без оглед на това кой колко е изкарал както е в белите държави и т.н са просто деструктивни и неполезни, колкото и да са смислени.

Единствената полезна мисъл е: "Намерете си кадърен счетоводител и си поддържайте нещата изрядни"

Успех на всички ! Аз отивам да заработвам глобата - дано да отиде за нещо полезно ! ;)
 
Re: Честитка от НАП

Другия вариант е да не се прави бизнес в България. За сега не глобяват за нищонеправене.

Тенденцията е количеството на законите да се увеличава. И увеличеното количество води и до увеличени бюрократични пречки пред бизнеса. И увеличена вероятност за глоби.

Обикновено законите се заличават и пишат наново когато има революция. Кога да очакваме следващата?
 
Последно редактирано:

Горе