няколко въпроса от noob към prota:D

• Автор Автор naix
  • Начална дата Начална дата

naix

Banned
Направих си регистрация в godaddy.com за да си наема домейн да се пробвам да изградя някакво подобие на сайт,доколко ми позволява наученото за около месец🙂.Въпросите са ми следните:
1Най-практично е да се плаща,чрез paypal-ДА или НЕ.
2Най-удачно е да си извадя VISA ELECTRON за PAYPAL-ДА или НЕ.
3Да ползвам онлайн банкиране за да мога да си следя плащанията 24/7-ДАили НЕ.
4Да си кача домейна на хост от чужбина и да не е безплатен,няма смисъл от клошарски изппълнения за 20-на $-ДА или НЕ.
5Адресът на регистрация в PAYPAL трябва да съвпада с този на дебитната карта -ДАили НЕ.
6Трябва да се регистрирам от едно и също PC(тоест едно IP) в Paypal и при регването за онлайн банкиране-ДА или НЕ.
7Да натисна САМО веднъж🙂 APLY при въвеждането на CVV кода в регистрацита за PAYPAL-ДА или НЕ.
8Да пия САМО руска водка-ДА или НЕ.

Благодаря,ако някой компетентен отдели 2 мин. да хелпне малко🙂

😱

Re: няколко въпроса от noob към prota😀

1.ДА
2.ДА - То дори май трябва да е такава, ако някога ще искаш да теглиш пари през PayPal в картата.
3.Да - И по-скоро за да можеш да правиш плащания без да ходиш в банката.
4.Ами много не разбрах въпроса, но ако става дума за това какъв хост да ползваш, може български, може и чуждестранен. Примерно за български мисля че най-добър е SuperHosting, а за чуждестранен не знам кой е най-добър но аз ползвам HostGator (имам и афф линк в подписа най-дясно 😉)
5.Ако става дума за адреса, на който живееш - ДА. Само истински и еднакви данни въведи - тези, които са ти в личната карта.
6.НЕ, то онлайн банкирането е свързано с банката ти, а paypal си е съвсем друго нещо и друг сайт на други хора.
7.Ъъъъ, не знам. Това CVV какво е всъщност?
8.Не обичам водка, но ти си решаваш 😉

Между другото според мен този раздел е за начинаещи но в сферата на SEO, по-скоро въпроса ти е за бизнес в интернет.
Поздрави.

xxa мерси на скубиду .Ще го взема в предвид това gvv😀.Относно за godaddy-има ли значение откъде да наема домейн?Този сайт доста се дъвче във форума и по тази причина се спрях на него.Според мен няма значение откъде ще наемеш домейн(или правилната дума е купи).Значение има(пак според мен)коя хостинг компания ще ползваш за да нямаш главоболия после с качеството на услугата.И още един въпрос.Каква е разликата между хостинг и сървър, каква е ролята на сървъра и кои сайтове се налага да се качат на тавика сървъри.Предполагам,че популярни сайтове с по няколко к уникални на ден🙂

И още един въпрос🙂.Мога ли отнякъде да намеря готов сайт,в който да мога да влезна в готовия сорс код и да мога да го ''развалям'',тоест да променям примерно title с друг и да виждам нагледно как се променя в сайта.Незнам дали успях да задам разбираемо въпроса,но се надявам някой да помогне🙂🙂

Една препоръка за VISA ELECTRON, не всички стават за пейпал, на Райфайзен например не стават (макар, че в банката няма да споделят) на ПИБ със сигурност работят.

Ако вземаш само един домейн, няколко цента от цената не са от значение, така че може да си вземеш от българските фирми.

Въпреки, че както го предъвкахме в тази тема излиза, че за .com някои от българските фирми дори са по-изгодни 😉

За готова система, която да "разваляш", може да използваш Joomla или Wordpress, чудесни са за "разваляне". 😀 Успех !

Дам, можеш да ползваш Wordpress или Joomla за "готов сайт", както ти се изрази (или още наричани CMS). Можеш да им променяш кода от админ панела, както и да правиш други неща, но ще трябва да им отделиш определено време за да ги поизучиш.
За домейните вземай от където искаш. Аз вземам от namecheap.com и от godaddy.com, но имам и от български компании (те са ми от преди, когато още не бях много сигурен как става далаверата да взема хостинг и домейн от различни места 😉).
Успех и ако има проблеми питай в този форум. (Е, ще трябва и доста да поработиш сам над нещата.)
Поздрави.

Последно редактирано:

Бтв секцията domain auctions в godaddy трафика месечен,седмичен или дневен е?

Мерси за съпорта.В такъв случай,откъде бих могъл да прегледам статистиката на даден сайт?Имам в предвид не само брояча,а и кой е собственика,до кога е нает,дали посещенията са реални а не от разни ботове,дали е таргериран трафика,спрямо контента на сайта,дали обявената цена отговаря на доходите на сайта и тъй подобни таласъмчета.С чичо гугъл малко фейлнах в търсенето на отговорите,затова ако може някой и друг линк към статистически сайтове от този род би било добре😎

Едва ли всичко, което каза, може да се провери 🙂
Но ето тук примерно http://whois.domaintools.com/ можеш да видиш датите на домейна и собственика, а тук има приблизителни посещения http://www.statbrain.com/, но да знаеш че и тук посещенията са ужасно грешни 😀

HI.Искам да постна 1 screenshot в 1 форум.Screnshot-a го направих и знам къде е запаметен(на декстопа 😀),но незная как се поства.Пример:
''Може да видите този материал ТУК''.И това ТУК е дадено като линк,който води до самия screenshot при кликване на него.Въпросът ми е ,трябва ли някаква програма да се инсталира за да мога да го правя и аз този трик, и ако трябва откъде мога да я изтегля,както и съответно да е обяснено как се използва ?

Само един съвет от мен.

Дори и не си помисля да купуваш нещо от GoDaddy.com. Там и да кихнеш ти искат пари.

Примерно ще ти потрябва E-mail forwarding. В GoDaddy.com струва кинти, докато на повечето места е без пари. Ще искаш да ползваш Whois Privacy. В GoDaddy.com си е цифра, на другите места е 1-2-3$.

Ползвай - http://www.namecheap.com/, примерно или някои друг регистратор.

HI.Искам да постна 1 screenshot в 1 форум.Screnshot-a го направих и знам къде е запаметен(на декстопа 😀),но незная как се поства.Пример:
''Може да видите този материал ТУК''.И това ТУК е дадено като линк,който води до самия screenshot при кликване на него.Въпросът ми е ,трябва ли някаква програма да се инсталира за да мога да го правя и аз този трик, и ако трябва откъде мога да я изтегля,както и съответно да е обяснено как се използва ?

Някой ще помогне ли?

Код:
текст, текст, текст, текст, текст, текст 
<a href="http://yfrog.com/1gbmw5series20104j">ВЛЕЗ ТУК</a> 
текст, текст, текст, текст, текст, текст

това ли не ти е ясно!?

Последно редактирано:

http://yfrog.com/1gbmw5series20104j
Мда става,но неразбрах как да сменя името на линка,тоест вместо yfrog.com1g..... да го сменя на 'ВЛЕЗ ТУК''.
Ааа, това ли 🙂. Това е лесно. Ето кода:

PHP:
[URL="http://yfrog.com/1gbmw5series20104j"]ТУК[/URL]

ЕДИТ: Това, което ти дадох аз е ако пишеш във форум 🙂

BBcode:

HTML:
[url={url}]{text}[/url]

{url} го заместваш с линка към който искаш да водиш
{text} го заместваш с текста, който искаш да бъде изписан "тук", "там", "клик", "цък" - каквото искаш !

Back
Горе