МТИТС съвсем изкука

Re: МТИТС съвсем изкука

Аз съм силно разочарован от ГЕРБ точно по този повод. Дали това е официална политика на ГЕРБ или просто продажни чицовници от МТ и т.н си позволяват да изнасят лъжи на правителствена страница не знам- фактът е налице. Във всички случаи ако Цифрови системи монополизира и този бизнес, това ще струва на ГЕРБ загуба на около 4-6% гласоподаватели на следващите парламентарни избори и около 2% на междинните.

Аз съм силно разочарован от ГЕРБ точно по този повод. Дали това е официална политика на ГЕРБ или просто продажни чицовници от МТ и т.н си позволяват да изнасят лъжи на правителствена страница не знам- фактът е налице. Във всички случаи ако Цифрови системи монополизира и този бизнес, това ще струва на ГЕРБ загуба на около 4-6% гласоподаватели на следващите парламентарни избори и около 2% на междинните.

Мислиш ли? Едва ли 4-6% от населението се интересува от домейни и монопола на Цифрови Системи. Според мен де

Защо мислиш, че РегистърБГ има нещо общо с тази анкета и какво разбираш под "лъжи"? (Че има "неточности" , има, но да видя дали съвпадат мненията ни.)

Еми нали уж приличало на .br и в анкетата го няма?
Аз поне се надявам да не е .бг ...

Някой ги е посъветвал грешно. 🙄

Защо мислиш, че РегистърБГ има нещо общо с тази анкета и какво разбираш под "лъжи"? (Че има "неточности" , има, но да видя дали съвпадат мненията ни.)

Някой ги е посъветвал грешно. 🙄

Сега не ги изкравай идиоти експертите. Ако са такива нямат работа в министерството, камо ли да получават заплата от нашите данъци. "Посъветването", да го публивуваш в този вид, вид в който рискуваш уволнение, да не е без пари.

А за "Цифрови системи" - аргументите са 1:1 с тези разпросртанявани от Цифрови системи насам натам. Следя и следях отблизо целият случай с "ру","рф". Русия, въпреки че въобще не я обичам тази държава, бе наказана, защото си позволи да запази "su". Познай как гласуваха по случая някои хора.

Мислиш ли? Едва ли 4-6% от населението се интересува от домейни и монопола на Цифрови Системи. Според мен де

По малко са. Но всички се интересуват от корупция и възстановяване на справедливоста. А в случая с домейните това е очевадно и ще струва гласове. ГЕРБ трябва да провеждат непопулярна финансово политика и всеки "повод", че не си спазват обещанията или толерират, както в случая, нечий частен бизнес ще бъде използван срещу тях. Просто така седят нещата.

Цифрови Системи не се занимава с регистрация на домейни. Някой ден, може и да стане регистратор -- но това е доста извън дейността на фирмата.

Моето мнение за анкетата на страницата на МТИТС е, че вероятно така са посъветвани от някои небеизвестни "съветници", може би също от остатъците от ДАИТС и други подобни заинтересовани лица --- нищо да не стане и да се издънят.

В този ред на мисли, ако ГЕРБ загубят гласоподаватели поради тази си анкета и дейност, това ще е защото са позволили да бъдат разигравани и те, както и предишните правителства от едни и същи хора.

Или накратко: лаете към грешното дърво. 😉

Дамби, мотивите са ти прозрачни - от една страна имаме "световен еврейски заговор", който обвиняваш в някакви саботажни действия, изцяло лишени от икономическа обосновка (няма как да донесе печалба). От друга - твоята лична амбиция да поемеш управлението на бъдещето "бг". А това няма как да стане, след като и по обществена подкрепа и по изградена инфраструктура Унинет те водят с много, най малкото са асоцирани имиджово от 2 години с 'бг'. Единственият начин да стопиш предимството им е да лобираш и да правиш интриги, разширението да не бъде 'бг', защото само тогава имаш равни шансове да получиш управлението му. А че ще направиш това, независимо колко като пари ще загуби икономиката и България въобще не се съмнявам.

Денби, с българското правителство сте си толкова лика прилика, че няма повече на къде.
Архаични структури, работещи неефективно по процедури от 1968 (след Пражката пролет), че няма как да не Ви се радва човек.
Ако един ден емигрирам, да знаеш, че дружеството на което си съсобственик е една от многото причини 🙂

Цифрови Системи не се занимава с регистрация на домейни. Някой ден, може и да стане регистратор -- но това е доста извън дейността на фирмата.

Моето мнение за анкетата на страницата на МТИТС е, че вероятно така са посъветвани от някои небеизвестни "съветници", може би също от остатъците от ДАИТС и други подобни заинтересовани лица --- нищо да не стане и да се издънят.

В този ред на мисли, ако ГЕРБ загубят гласоподаватели поради тази си анкета и дейност, това ще е защото са позволили да бъдат разигравани и те, както и предишните правителства от едни и същи хора.

Или накратко: лаете към грешното дърво. 😉

vha777 не ми се занимава с останалите ти мотиви, но следните 3 са пълни глупости:
- това, че имам лична амбиция да занимавам с регистрацията на .бг;
- с това, че споря с някого по този въпрос;
- с това, че Унинет има някаква инфраструктура и/или опит (това е дълга тема и за мен е изчерпана)

освен всичко друго, не виждам откъде произлиза логиката ти, че Регистър.БГ ще се занимава с каквото и да е друго 'разширение' освен .бг.

Почвам вече да се замислям, дали не си все пак на щат в службите . 🙂

Веднъж да сме на едно мнение. (за анкетата) 🙂

Само за инфраструктурата не съм съгласен - можеш ли да поясниш кое от двете искаш да кажеш:

а. УНИНЕТ няма инфраструктура изобщо.
б. УНИНЕТ няма, защото ползва тази на I-DNS.

- с това, че Унинет има някаква инфраструктура и/или опит (това е дълга тема и за мен е изчерпана)
🙂

vha777 не ми се занимава с останалите ти мотиви, но следните 3 са пълни глупости:
- това, че имам лична амбиция да занимавам с регистрацията на .бг;
- с това, че споря с някого по този въпрос;

освен всичко друго, не виждам откъде произлиза логиката ти, че Регистър.БГ ще се занимава с каквото и да е друго 'разширение' освен .бг.

Почвам вече да се замислям, дали не си все пак на щат в службите . 🙂

Демби, до какво доведе незнанието ти, какво е това инфраструктура за оказване на услуга, и какво е значението на думичката "качество" виждат всички. За теб тази тема винаги се е свеждала само до наличието на няколко компютъра.

А що се отнася до 'бг', - изложил съм аргументите си. Освен ако:
- не си някакъв суперпатриот. хаха.
- софтуера ти няма никаква възможност да обслужва нищо различно от 'бг', например 'бл',

мотивите ти са чисто икономически. Дали ще разводняваш темата подчертавайки за пореден път че искаш да си регистър а не регистратор, няма значение. точно регистъра печели в пъти в повече от регистратора по твоята терминология.

Не виждам за каква икономическа изгода говорите, .bg домейни са около 10000, .бг ще са в пъти по-малко ...
Изявени форумни плъхове пак подклаждат безсмислени спорове ...

Back
Горе