BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

За: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

Без да съм специалист разбрах няколко неща от изписаното в темата.
1. Имаме конкурс и жури. 2. Журито може да участва в конкурса. 3. В едната категория са допуснати до финала само сайтове на журито.

Няма да коментирам дали е законно или не това, вероятно организаторите са си вързали гащите, но със сигурност може да се твърди, че най-малкото подобно нещо е изключително неморално. За толкова години работа това ли е най-доброто като схема на провеждане, което организаторите успяха да измислят?

В българското интернет пространство, има много интриги и малко пари. Едни и същи лица, се обявяват за нещо като формални лидери с техните смешни сайтове. Специално за конкурса на BGSite.org бях потресен от личната информация, която изискват на участниците, с такава информация лесно може да се оформи кредит или нещо подобно!!! Има много мътни неща, около това мероприятие!

Хаде и аз да се намеся, понеже четох малко мненията тук.
Бих казал " а колко е лесно да седнат всички и да се обединят и да мислят как може да работят в положителна насока - така, че всички да се развиват".
До като няма обединение няма просперитет - приемете го по този начин - вижте изборите в белите държави - всички спорят преди това - печели някой и после всички се обединяват и работят за да си спретнат къщурката.
Защо ли това не се случва тук - българина е голям индивидуалист вярно е - с друг в съдружие, колектив не може да работи - по точно не иска - така сме възпитани. Трудно се изкоренява това.

Вече се почна. Преди малко бях оценен с негативна репутация за моя коментар, написан преди няколко поста: виж коментара тук
Бях оценен с ето тази аргументация:
това е за блогъри! да не говорим, че е пожелателно и журито го определя

Помислих, че нещо не съм разбрал и аз съм сгрешил. Върнах се в сайта и прочетох всичко отново и никъде не намерих това, което се пише в негативната ми оценка. На въпросната страница пише още в началото: Критерии на отделните групи жури:

Никъде в текста на сайта не пише, че тези критерии за оценка, са невалидни, че са само пожелателни, че журито не се интересува от тези критерии и че може да си измисли свои.
Все пак това са факти, които и сами може да видите, не го казвам аз, само представям фактите, които може и сами да проверите.

И разбира се, по стар навик, този, който ми даде негативна репутация отново се скри, не си написа името, за мен такъв човек, който се крие е страхливец, който не иска да застане със своето име зад своята оценка. Мога само да предполагам, че с този коментар ме е оценил член на журито, но кой се скри не знам.

И накрая не мога да не попитам - що за конкурс и що за правила са това, когато се заявява най-нахално от член на журито: "това е за блогъри! да не говорим, че е пожелателно и журито го определя". Хората участват със своите сайтове в конкурс, да бъдат оценени по едни правила, които ясно са обозначени на сайта, и си плащат за това, а в следващия момент се оказва, че тия правила не са важни, били пожелателни, могат да бъдат оценени по други, неясни правила, които са хрумнали на членовете на журито.

Както и в предишни коментари споменах - това са факти, нищо не съм измислил, но явно някой е недоволен от това. Надявам се поне човекът, оценил ме негативно, и който със своя коментар си призна, че не го интересуват правилата на конкурса, които според него били само "пожелателни" (нещо което никъде не е казано) изложени в сайта и че може да си измисли свои правила за оценка, да си признае, да не се крие, да добие смелост и напише кой е. Иначе така е лесно, когато се криеш, пишеш коментари, поставяш оценки без да си казваш името, отдавна съм писал в предишни коментари по тази тема, когато са ме оценявали негативно и са се криели - такъв човек, страхливец не заслужава внимание. Защото само един страхливец може да се крие.

Re: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

От както пуснах темата, следя с интерес кой какво пише. Чета всички коментари навсякъде и по другите форуми и във ФБ. Изводът за мен е. че всички които отправят критики към конкурса, отнасят негативно отношение от хора които са пристрастни по темата.

Като те настъпят по мазола явно така става. Неоспорим факт е, че "хубавото име" на BGSite остава някъде назад в историята....

Знаете ли, според мен най-добрият критерии за обективността на конкурса е, колко от сайтовете получили награда са останавили следа във времето. Тъжен факт е, че по груби мои наблюдения, като се изключат няколко корпоративни сайта (банки и тн) - почти всички, които са чиста уеб услуга са спрени или са изгубили огромни пазарни позиции. Докато голяма част от не спечелилите са се развили доста добре във времето.

Това поне за мен е обективен показател, че или критериите за оценяване са лоши или има други лоши практики. В отговор на Огин, в последните 20 години шампиони станаха какви ли не странни отбори, но е факт че Левски и ЦСКА си останаха лидерите. И след 20 години хората ще помнят тях, а не че еди коя си година на еди кой си далавераджия отбора е станал шампион.

Мръсната победа си остава първо мръсна, а след това победа.

Така че момчета просто не участвайте в конкурса, той отдавна се превърна в подлъгване на аматьорчета. Шампионатът е шампионат когато в него участват силните отбори!

Странникът задава много важен и уместен въпрос. Защо има предварително зададени критерии след като журито оценява по свое усмотрение.

Нямам търпение да излязат официалните резултати и да видя рецензиите.

You must spread some Reputation around before giving it to Странникът again.

Мога ли да предположа, че нищо няма да излезе от тази тема 🙂
Иначе продължавайте с взаимните обвинения и .....
Щом нещо не Ви кефи не участвайте там - просто е - закон - знаете
Има търсене - има предлагане - няма търсене - няма предлагане - просто... ама айде сега си правете труда да се обяснявате един друг. Обединявайте се и работете заедно и ще се получават нещата 🙂

Странникът, fozzy : В журито има групи. Всяка една от тях оценява по определени критерии. Това, което е копирал Странникът, не са критериите за оценяване на блогове, а критериите на групата блогъри, които оценяват.

Аз съм част от SEO/SMM групата и това са критериите по които оценява тя :

SEO
- семантична структура на сайта на сайта (дали и доколко сайтът е изграден логически коректно, дали и доколко включва подходящите и правилно дефинирани meta етикети, дали кодът на изходните страници е семантично правилен и подреден)
- оn-Page оптимизация (тук се включват всички неща, които правят сайта както лесен за ползване от потребтелите, така и удобен за индексиране от търсещите машини и роботи. Добре подбрани заглавия, коректно описани елементи и изображения.

Мисля, че вече ни омръзна от тази тема. Ако наистина мислите, че можете да направите нещо, за да станат нещата по-добри - опитайте ...

Re: За: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

Мисля, че вече ни омръзна от тази тема. Ако наистина мислите, че можете да направите нещо, за да станат нещата по-добри - опитайте ...
Можем, можем, но сме под нивото на Жюстин, за да говори с нас, първо и второ ако решим да направим нещо, то при нашите планове наградите няма да могат да ходят в журито 😉

Какво по дяволите е това име Жустин Томс 🙂 шегувам се... Иначе лелята е доволно нагла, искрено се надявам отношението й да я доведе до просешка тояга - такова отношение към клиент е недопустимо (да клиент й е - платил си е).
Огин и другите от журито/организторите - вие май пропускате една малка подробност - конкурса е платен. Това е пълна олигофрения, ама карай...
Обаче, хората си плащат и очакват услуга с добро качество. Ако добро качество означава като член на жури да си седнеш на г. и да работиш 2-3 дни, значи ще го направиш.
Фактите са ясни - надявам се до година да няма никакъв интерес към тоя така наречен "конкурс".

Че има проблеми в конкурса БГСАЙТ има, то къде ли не в България няма проблеми, като се започне от спорт, политика, здравеопазване, роми и т.н.
Винаги при оценките на журито, ще има някаква субективно, но дори и да не спечели човек трябва да си вземе поука и направи изводи, защо не е спечелил и да потърси вината в себе си.
Това е единствения начин, човек да не лети в облаците, а реално да оценява труда си.
Това че нещо се харесва на 5 човека, не значи че и друго 1000 ще го харесат.
Звучи смешно да се обвинява жури от 60 човека.

В темата няма нищо смешно, а и това, което търпи най-много обвинения не е журито, а условията, които създават предпоставки за неравноправие. Излиза, че участниците нямат равен старт, защото журито може да вкара вътре свои сайтове. Самото жури не е виновно, защото не то определя условията, а просто се възползва от получения шанс да има преимущество пред останалите участници. Като цяло е абсурдно жури на каквото и да е да има пряка връзка с участниците в даден конкурс, камо ли самото то да участва, въпреки че не може да гласува за своите сайтове.

Не, не, няма такава пародия.

- Печели newtrend пред btv и нова. Собственика е от журито.
- Номиниран е Sofia Guide | Travel Guide Sofia City | Sofia Guide който няма думичка БГ текст, а в правилата изрично пише, че сайта ТРЯБВА да е на БГ.
- Специална награда на Пламен Русев за цялостен принос към БГ уеб. Еми мерси, че проведе webit в Турция.

За: Re: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

За: Re: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

- Специална награда на Пламен Русев за цялостен принос към БГ уеб. Еми мерси, че проведе webit в Турция.

Еми то имаше и в България, но от предприемачите май само Банко видях там, явно е прекалено скъпо за тях 😀. Пламен е правил онлайн бизнес по времето, когато повечето от Вас са носели памперси. Премести събитието в Турция, защото просто пазара е по-голям, а като човек занимаващ се с бизнес си търси интереса. Накрая след целия гърч по организация на едно такова събитие трябва да има възвръщаемост (ROI както обичате да казвате предприемачите). Тук в България няма таква, има циркаджийски нискобюджетен хейт, а той отдавна не работи за чест и слава. За чест и слава работят келешите набор 90+, които имат достатъчно свободно време и натрупани хормони. Искрено се надявам догодина да организирате "Ти and Co." някакво събитие, защото съм сигурен, че ще ти се измени мирогледа на 180 градуса. Като се почне от финансирането та се стигне до логистиката.... Чудя се на Жустин, защо ли се занимава с глупости, а не си гледа MediaMIXX в New York ......

Келешите набор 90+ имат голямото предимство да не са били жертва на комунистическата пропаганда и плановата икономика, при която успехът зависи главно от уменията да се справяш с нещата по втория начин. Когато бизнесът премине изцяло в техните ръце, тогава нещата наистина ще потръгнат както в нета, така и извън него. За какво му е на някой съвременен младеж да ходи на скъпоплатени "събития"? Такива неща във времето на динозаврите са били модерни за трупане на полезна информация и създаване на контакти. В наши дни знаем английски и имаме достъп до терабайти с полезна информация в нета, а социалните контакти ги създаваме чрез форумите, освен ако не сме тотални темерути - тогава наистина трябва да разчитаме на "събития", за да разбере някой, че съществуваме на тоя свят. За щастие темерутщината е модерна само сред по-дъртото поколение, което обаче по стечение на обстоятелствата все още държи повечето пари в българския нет. Еволюцията обаче постепенно ще намести нещата, просто няма как да се спрат естествените процеси.

Когато бизнесът премине изцяло в техните ръце, тогава нещата наистина ще потръгнат както в нета, така и извън него...

Очаквам го с нетърпение този момент,.... имам и пуканки и Кола в резерв.

За щастие темерутщината е модерна само сред по-дъртото поколение.
Бе като чета из интернет, сякаш съм на точно противоположното мнение, ама нейсе 🙂

Не познавам хора, които да се охарчат с организацията на конкурс без някаква дебела задна мисъл.
Само еко защитниците правят нещо спонтанно и безкористно заблудени от платени организатори.

Само еко защитниците правят нещо спонтанно и безкористно заблудени от платени организатори.

ОФТОПИК: Хахаха, далеееееееееече си от истината.... с Иво Апосотолов и няколко хиляди други бордисти и скиори можем много да ти говорим за еко-"защитниците" и техните финансови интереси.

Последно редактирано:

Back
Горе