Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Спокойно, ще го оправят 🙂. Ще го ъпдейтват и ръчкат докато стане.
То, докато стане, сайт в нета няма да остане... :clap:

Точно това видео и аз гледах днес. В мойта ниша се появиха същите резултати - някой сайтове имат по 2-3 страници в серпа още на 1-ва и 2-ра страница в гугъл.
Явно нещо става.
Как е по-добре? Да чакам нещата да се.... или да променям оптимизации?

Някой може ли да ми обясни тази идиотщина, която прави Гугъл - 6 страници с резултати, нямаши нищо общо с темата, преди моят резултат да се покаже.
2cdxu21.jpg

Скъсах се да мисля какво да направя и все не става и не става. Дори като минат 1-2 дни, моят резултат отива още по-назад. Разбирам поне да имаше ключовите думи в тези резултати, а то - нищо...

Re: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Някой със сериозни промени в СЕРП-а тази нощ?

За: Re: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Някой със сериозни промени в СЕРП-а тази нощ?

При мен 1 сайт изчезна от 2 страница на м**ната си. Да видим днес дали ще се върне или е получил някакво животинско наказание. Не съм му правил много линкове, няколко статии добавих тези дни.

Аз снощи малко изпаднах по една ключова дума за сайт - преди се класираше на втора страница, снощи отиде на 14 страница.

Несправедливо, но факт 🙂 Единственият проблем, който може би аз създавам е пускането по социалки на статиите, които публикувам от един профил.
Съдържанието, което публикуван и на самият сайт, на сателитките (4 сателита има) и в 2-3 директории за статии е 100% уникално като анкорите са разнородни най-вече към вътрешни страници на сайта.
Дали проблема е от принта, който оставям, използвайки един профил в социалките (в 90% от тях и самото потребителско име е едно и също)?

Последно редактирано:

Ma57eR, съмнява ме това да е проблем... На колко време е съдържанието, от кога се класираше на втора страница?

Снощи, както никога, нямам нито един засегнат сайт, нито такива с подобрения.

Изпадане със 100 позиции назад ми се случва през няколко дни. От 30ти изпадам до 100+, но тази сутрин се върнах в топ10. Затова исках да разбера пореден денс ли е или е минал ъпдейт на Пингвина. Все още не искам да казвам какви мерки съм предприел, за да го измъкна, защото не съм сигурен дали ще се задържи позицията. Ако това стане, ще пусна подробна статистика и кога какво е правено.

Атанасе, съдържание качвам навсякъде веднъж седмично като всичко се пуска в около 15-20 социалки, които са с различни описания, единствено заглавията се припокриват до някаква степен.
Сайта е с Блог, с него също пускам тематична информация веднъж в седмицата.

От един месец се занимавам със сайта - домейна е стар, 5-6 годишен е.
Като го захванах, по въпросната ключова дума, която се класираше на трета страница, след това отиде до втора за 2 седмици, предната седмица и на 9а позиция на 1ва страница. А от снощи е на 28ма страница!
По другите ключови думи лонгтейл и не само имам различни резултати - някои малко напред, други по-назад, но не в такива големи граници.

ЕДИТ: Всъщност сега като се замисля, от 10 дена започнах да го добавям по малко и в директории за сайтове ... вече подозирам, че точно от тука идва проблема.

Хора, забравете за схемата уникално съдържание плюс редовно добавяне в социални мрежи и директории за статии/сайтове с уникални описания и заглавия 🙂. Макар да звучи много добре, подозирам че това далеч вече не е достатъчно. В началото сайта вдига, вдига и в един момент пропада напълно. Преминете на схемата: брутално добро съдържание, което привлича поне мъничко натурални линкове плюс супер малко на брой други линкове (изискващи повече труд) от подбрани, качествени сайтове, значителна част от които са и тематични.

@Атанас - мен Панда не ме яде, Пингвина ме отнесе.
@scooby - тази описана стратегия е мисия невъзможна в краткосрочен план, а в дългосрочен план - дано никой не се храни от серп-а, че голяма диета го чака. 🙂

Аз лично и с тази цел направих блога към сайта - за да се добавя там главно информацията. Тематиката му е такава, че няма как да бъдат споделяни статиите, но за мен е по-важен ефекта 🙂
Ще пробвам дори и по никакви социалки нищо да не споделям, да видя накъде ще задуха вятъра.

ЕДИТ: Наско, тези позиции са били такива и преди да хвана сайта със сигурност, защото не е бил пипан от много време.

@Атанас - мен Панда не ме яде, Пингвина ме отнесе.
@scooby - тази описана стратегия е мисия невъзможна в краткосрочен план, а в дългосрочен план - дано никой не се храни от серп-а, че голяма диета го чака. 🙂

Не съм съгласен 🙂. Тази стратегия не само те предпазва от черно-бели животни ами и дори ги прави на твоя страна.

А представете си, че това е някаква стратегия на Г - да разбърква серпа нарочно без определена логика, а вие да търсите логиката и да променяте стратегии..... всичко с цел примерно повишаване на приходите от реклама в адуърдс
Може и да не е така, но...

А представете си, че това е някаква стратегия на Г - да разбърква серпа нарочно без определена логика, а вие да търсите логиката и да променяте стратегии..... всичко с цел примерно повишаване на приходите от реклама в адуърдс
Може и да не е така, но...

Ако разбъркат серпа нарочно и го влошат, няма да им се увеличат приходите. Хората ще отидат при bing. За това гледат да предоставят колкото се може по-добри резултати за да задържат масата народ, която също ще им цъка и на реклами.

Re: За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Re: За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Ако разбъркат серпа нарочно и го влошат, няма да им се увеличат приходите. Хората ще отидат при bing. За това гледат да предоставят колкото се може по-добри резултати за да задържат масата народ, която също ще им цъка и на реклами.

Почти съм съгласен! За изминалите 2 седмици ми се налагаше да търся снимки и честно казано поне около 10 пъти отварях bing да търся снимки, след направените търсения в google images. Просто бях потресен какви нерелевантни снимки изкарва. В същото време да кажеш че няма снимки - не е така, bing защо ги вади 🙂 Факт е, че никога преди не ми се е налагало да се изнервя на макс от това, че не намирам нищо и това да ме принуди да ползвам друга търсеща машина 🙂

Резултатите в google бяха масово: Stock Images или нищо 🙂

За: Re: За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

За: Re: За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Почти съм съгласен! За изминалите 2 седмици ми се налагаше да търся снимки и честно казано поне около 10 пъти отварях bing да търся снимки, след направените търсения в google images. Просто бях потресен какви нерелевантни снимки изкарва. В същото време да кажеш че няма снимки - не е така, bing защо ги вади 🙂 Факт е, че никога преди не ми се е налагало да се изнервя на макс от това, че не намирам нищо и това да ме принуди да ползвам друга търсеща машина 🙂

Резултатите в google бяха масово: Stock Images или нищо 🙂

Мога да потвърдя казаното от теб. Откакто стана този "мейджър ъпдейт" с пингвина, вече не мога да намеря това, което търся. Последния пример беше от вчера, когато ми трябваше инфо и снимки за една много популярна марка коли и направо се шокирах от лошите резултати.

Иначе, и аз започнах да си мисля, че няма логика в СЕРП-а и това го правят едва ли не само, за да докажат, че са неуловими в борбата с оптимизаторите и че никой SEO не може да бъде сигурен в резултатите си.

Back
Горе