SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

DMOZ - колко време се чака

Re: DMOZ - колко време се чака

Хайде и аз да предложа този за който ми пука най-много.
Не е нито фирмен, нито личен блог ...
www.campus.bg - студентска социална мрежа
Вложили сме много труд, усилия, ресурси, организирали сме партита във Варна и прочие. pr5 и .bg домейн ... Срамота е да го няма в DMOZ :)
Категория - социални мрежи :)

http://www.dmoz.org/World/Bulgarian/Компютри/Интернет/Социални_мрежи/

И после някой да каже, че не ставали чудеса :) Благодарностите към dzver-a = http://dzver.com/ :)
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Последно в дмоз предлагах Обзавеждане. Каталог фирми Миналата година, лятото.

Според мен ще обогати категория Обзавеждане, но тя си няма редактор. И на budalata писах, но и той човека явно не можа да направи нищо по въпроса и спрях да го занимавам. Ако го харесвате и можете да направите нещо за включването му, ще съм ви благодарен.
 
Последно редактирано:
Re: DMOZ - колко време се чака

Не знам дали ще ме извините, но все пак ще кажа това което имам, просто би било лицемерно от моя страна да не го кажа ...
Уважавам много усилието на @oggin да помогне всячески и за нервите, които има да продължава да обяснява и начина, по който защитава директорията за разлика от останалите редактори, мисля че това е достойно, ако си част от нещо да вярваш в него и да го защитаваш, но на мен ми се струва унизително да пишем и да се молим за худатайстване, за да бъде одобрен сайта ни, най-малкото защото си има ясен регламент за кандидатсване, заявката се подава, чрез онлайн формата, какво става с други потребители, които не влизат тук например и си кандидатсват по регламентирания начин и нямат възможност да се молят за худатайстване и да събират зелени точки от webmasterbg.org, за да ги одобрят за DMOZ. Излиза, че да те одобрят за DMOZ, трябва да получиш 5 зелени точки от webmasterbg.org – това всеки да си го тълкува как му изглежда (без да омаловажавам форума). За тая ситуация има една дума, много болезнена за съжаление - „шуро-баджанащина“

Излязохме всичките ламери и хейтъри с некачествени сайтове, добре нека, по-непознатите лица да сме такива, обаче в темата писаха и доста познати лица, които на мен са ми направили впечатление като премерени и компетентни личности и то с успешни проекти, но в тази тема и те изпуснаха парата, излиза, че всички сме ламери и хейтъри ...

Не изпитвам някакви негативни чувства към директорията, ако беше така нито щях да се хабя да пиша нито да кандидатсвам, пиша тези неща единствено с надеждата някъде нещо да се промени към по-добро и призовавам и останалите да не изпитват отрицателни чувства, ако не се промени, здраве да е, за щастие DMOZ не е разликата между успеха и неуспеха, аз лично ги приемам одобренията като подарък (защото са си чист късмет поне за момента) особено след като ми одобриха втори сайт, просто кандидатсвайте по-често, ако редактора не е на кеф, щото са го баннали в „Пазара“ за спам и ви е затрил заявката, да може да му пратите отново, та следващия път ако го улучите на кеф и да получите одобрение. ;)
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Кофти стана темата ! :-( Предлагам : всеки от форума, който е добавил сайта си в DMOZ и той не е одобрен , просто да го пусне и в тази тема като URL. Нека потребителите на форума гласуват дали сайта да бъде вписан или не !

Обещавам : да си загубя времето и да се моля на колене или с пистолет в слепоочието на съответния редактор за вписването на всеки сайт който е събрал поне 5 зелени квадратчета :) До тук бяхте много смели и хейта вървеше ... ами сега ?

oggin, вярваш ли си? Пускали сме и аз и колегите маса сайтове които са качествени и отговарят на критериите за включване. Пускам веднага мойте заявки (не всички че ще те вкарам в затруднение, само тези които мисля че заслужават включване). Ще пусна сайтовете всеки в отделен пост защото не виждам как иначе може да се гласува за всеки поотделно (ако има такава възможност, шефа на форума да казва, не съм забелязал :) )

1. Заявка за включване на 3dwebdesign.org в категория: Услуги: Оптимизиране и популяризиране. Не знам какви са критериите там, но не виждам с какво включените там сайтове са по-различни ;)
 
Re: DMOZ - колко време се чака

2. мебелите.net . Категория: Бизнес: Обзавеждане.
Нямам спомен дали не съм го пуснал преди повече от година, тогава адреса беше все още: martina-stil.com
 
Re: DMOZ - колко време се чака

3. bgtaxi.eu. Bulgarian: Региони: Европа: България: Област София - Град: Транспорт: Такси. Портала е уникален, представя ихформация за всички известни компании и дава възможност на всеки да си каже мнението и да гласува за всяка. Не стига че почти няма регнати такива бг сайтове, ами и съм сигурен че заявката е изтрита - пусната е преди има-няма 1.5-2 години.
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Предлагам темата да се закрие, защото:
1) това не е начина за кандидатстване в ДМОЗ
2) създава напрежение във форума и дискомфорт за редакторите
3) противоречи на идеята на ДМОЗ да бъде независима директория
4) посетителите на тоя форум не са специалистите които да решават кой сайт да бъде в ДМОЗ и кой да не бъде
Може на много да не им хареса този пост, но това е техен проблем.
Работете над сайтовете си и както казват тук в Русия, "ако сайтът ти е достоен и интересен, все някога ще бъде приет в ДМОЗ".
И това е правилният път - правете сайтове интересни за посетителя, а не разчитайте на ходатайствата на тоя или оня.
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Прав си SeoLab.
Проблема с българския дмоз е липсата на редактори за повечето теми, не че предлаганите за включване проекти не са стойностни и затова не се приемат. Дори и с ходатайстване ако проекта не е стойностен, редактора не би трябвало да го включва.
Аз си имам писма писани от потребителите на почти всичките ми сайтове, които ми благодарят че съм го направил и твърдят, че им е по-полезен от много други сайтове, това е важното, много по-важното за мен :)
 
Re: DMOZ - колко време се чака

... имам писма писани от потребителите на почти всичките ми сайтове, които ми благодарят че съм го направил и твърдят, че им е по-полезен от много други сайтове, това е важното, много по-важното за мен :)

Това е най-важното!
Другото е лирика.
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Има една категория с 60-80 сайта там. Ние сме с 2 сайта в Топ-5 в Google/Live/YAHOO от 15-18 месеца. Тези сайтове носят приходи, не са листвани в ДМОЗ. От тази категория само 1-2 сайта фигурират някъде в ТОП-20 .
Така че, според мен - гледайте си работа. ДМОЗа е само допълнителен + , а не е лекарство от всички болести.
Колко и "безмозъчно" да звучи това за някои от вас.

А нормални, уважавани хора да добавят сайтове си тук с молба Огнян да направи нещо по въпроса... Това ли е лице на български СЕО-специалист? Поне да го правите по ЛС...
 
Re: DMOZ - колко време се чака

@Sergei-Cho

можеше и на ЛС, но каквото той ни е дал той като вариант, така сме му отговорили и ние съответно. Естествено предполагам всичко си има граници и според мен ще му дойде малко в повече, но какво да се прави ...
А и не виждам нещо лошо от това което сме направили. Нито му се натрапваме, нито ще му се натрапваме, ако не успее да направи нещо по въпроса (поне основната част, винаги си има изключения). Просто ни се предложи шанс, от който се възползвахме. Не виждам нищо лошо ... ;)
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Sergei-Cho, тъй като усещам че визираш мен:

1. Ако исках, щях да пиша на огнян по друг начин или да му звънна, нямаше да пиша през форума.
2. Щом съм го написал, значи искам всички да го видят.

Целта е да разберат повече хора че сега нещата не са розови и да дадем тласък на промени към по-добро в бг частта на дмоз, тъй като това което пише сега SeoLab ми прилича на:
Мойте сайтове ги регват бързо, нямам интерес това да се промени, затова дай да спра "ревльовците" по някакъв начин.

Работете над сайтовете си и както казват тук в Русия, "ако сайтът ти е достоен и интересен, все някога ще бъде приет в ДМОЗ".
И защо сайтовете на едни да ги регистрират бързо, а на други бавно? Поддържаните от теб сайтове за мебели ги има в една от цитираните от мен категории. Затова недей да ни убеждаваш да не правим това или онова, хората ще се досетят и ще си помислят нещо.

Та на Sergei-Cho и SeoPi4 да им кажа: Не ме интересува дали ще ми регнат един или друг сайт, искам правилата да са еднакви за всички!

А това няма да се промени като ни убедите да спрем да пишем тук. Да не мислите че не мога да се моля на оггин и на другите редактори в дмоз за услуга за да ми регнат някой сайт? Мога и още как, но не искам!

Защо ма**а му да трябва да продължаваме така?
 
Последно редактирано:
Re: DMOZ - колко време се чака

Е.. Ако искаш да промениш нещо в ДМОЗа?
Това се решава ли чрез добавяне на два-три сайта с помоща на връзки?
Мога и още как, но не искам!
Ама го правиш , нали?

ДМОЗ е една свободна директория. Която не се финансира от теб или данъците ти. работи, както работи. Дължат ли ти нещо? Задължени ли са да имат специален редактор, който да отговаря на изискванията ти?
Искат само да работи как то трябва... Бла-бла-бла... което на практика значи - всеки достоен (според вас) сайт (ваш) да се добавя както трябва (най-бързо за вас).
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Е.. Ако искаш да промениш нещо в ДМОЗа?
Това се решава ли чрез добавяне на два-три сайта с помоща на връзки?

Четеш ли ми внимателно поста? Явно не си от досетливите ;)

Обяснявам отново, дано да ме разбереш този път: Целта ми е не да ми регнат този или онзи сайт, изтъквам най-фрапиращите случаи за да разберат всички че:
- критериите са различни за различните хора
- някои сайтове ги регват бързо - други не
- бг частта на дмоз не работи добре в момента
- не желая да се моля всеки път за регване на сайтове там

... и според мен твоя акаунт тук просто е втория акаунт на друг човек, да го наречем "поддържащ".
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Едно от условията, които Будалата гледа, е да има страница "За нас". Точно поради тази причина не можах да вкарам клиентски сайт на кредитен посредник. Страницата За нас я бяхме написали по атрактивно, не със скучни факти.

Не знам доколко за форуми има значение страницата За нас, тъй като не е важно кой седи зад форума, а какво е комюнитито стоящо зад форума.
 
Re: DMOZ - колко време се чака

... и според мен твоя акаунт тук просто е втория акаунт на друг човек, да го наречем "поддържащ".


Внимателно. Много-много внимателно чета какво то си пишеш. Много уважавам мнението ти (както и това на всеки друг ).
Може просто да напишеш това . И да сложиш точка. А не да публикуваш 3-4 сайта и после да отстояваш права и свободи (макар че поста ми не беше насочен само към теб, Иво даже си създаде отделен топик за да включат сайта му ;) ) - нямам нищо против, обаче това по определен начин прави ДМОЗ по малко значим и необходим.
И пак ти повтарям - ДМОЗ не ти дължи нищо! Има си политика, има си редактори, има си имейли и форуми за контакти. Не са длъжни да уважават теб и работа ти (колко странно и да звучи). А и още повече по някакъв начин да реагират на заявленията ти на чужд форум


За втори аккаунт .. Хм, както казват би трябвало да можеш и да отговаряш за думите си.
Можеш да направиш каква то и да щеш проверка и ако познаваш тоя другия, като видиш мен определенно ще се убедиш че не сме едно цяло.
Питай Администратора за IP и/или ако познава "моя според теб" основен аккаунт (че мен ми познава малко ) и после не преминавай към личности без да имаш достатъчно аргументи.

На този форум имам само един активен акк.

peace
 
Последно редактирано:
Re: DMOZ - колко време се чака

Май май трябва да се налага едногодишен бан за хора без чувство за хумор :)

Какви ходатайствания, какви 5 лева ?

Просто има наистина добри сайтове, които според мен трябва да бъдат вписани в директорията и това което направих в този пост е да Ви помоля за помощ.

5 квадратчета тук, за мен ще значат, че поне 5 потребители смятат даден сайт за качествен и предлагащ важна информация. Това би трябвало да помогне и на съответния редактор в избора му дали да впише този сайт или не. А аз се ангажирах, просто да го помоля да разгледа сайта за който потребителите са приели, че си заслужава вписването.

В тази тема много хора писаха, че искат да станат редактори в DMOZ - това е една добра първа стъпка - да решите дали бихте вписали един сайт или не, дори и без да гледате дали категорията или описанието му са правилни.

...

Два лични мотива за (не)вписване :

1. Много хора решават да добавят сайта си в DMOZ още при старта му ... когато в него няма нито достатъчно информация, а често дори и не изглежда завършен.

Не мога да говоря за другите редактори, но аз освен за достатъчно (според мен) съдържание, винаги поглеждам и дали има линкове към сайта - това е важно за моето решение или иначе казано грижи ли се собственика за това сайта му да е популярен или не.

2. В категория уеб дизайн се вписват огромно количество фирми, които задължително предлагат и SEO. Специално за тях винаги проверявам позициите им по title на заглавната страница в Google. Почти без изключение не могат да бъдат намерени в първите 100 резултата и вероятно ще разберете логиката на решението ми да ги оставя да поотлежат

...

Разбира се, във всеки един момент, всеки редактор на по-горна категория, може да не се съобрази с моето решение и да впише сайта ... така че едва ли аз съм на-сериозната спирачка за вписването в DMOZ :)
 
Re: DMOZ - колко време се чака

2 oggin - тези 5 квадратчета ще значат, че някой иска и за неговия сайт да сложат +, че някой смята че човек който добави този сайт е авторитетен/приятел/познат/необходим/2-и акк и т.н. Едва ли някой, който слага + стига до по-подробен анализ от отваряне на страница. Така че, цялата работа пак ти ще вършиш.

А ДМОЗ праща ли съобщение, че сайта не е одобрен? Защото ти пишеш, че не приемаш някакви сайтове, а хора примерно си мислят, че трябва да чакат още година-два, вместо да поработят върху сайта?
 
Re: DMOZ - колко време се чака

Та на Sergei-Cho и SeoPi4 да им кажа: Не ме интересува дали ще ми регнат един или друг сайт, искам правилата да са еднакви за всички!
Защо ма**а му да трябва да продължаваме така?

Мойте сайтове ги регват бързо, нямам интерес това да се промени, затова дай да спра "ревльовците" по някакъв начин.

Моите уважения, но си в голяма грешка!
И защо реши, че моите сайтове ги приемат бързо?
От къде такава информация?
Ще помоля да се аргументираш с конкретни сайтове и данни, или да си "върнеш" думите назад.
От твоят пост излиза, че аз съм богонамазан, а другите да го ду....ат.
Но съм длъжен да ти кажа, че и аз си седя на опашката като всички други, с тази разлика, че предлагам и забравям за това и не си правя труда да проверявам постоянно дали е приет или не е приет.

Май всички тук не отчитате една важна подробност, че всички редактори работят на доброволни начала и никой пред никого не е длъжен за нищо.
Искате да промените ДМОЗ а пишете по форумите?
Не е ли малко несериозно?
Пишете до ръководството на ДМОЗ, правете петиции или каквото там решите, само не забравяйте, че който и да е на това място, ще работи "на доброволни начала" когато има желание и време.

Не съм редактор, нито имам нещо общо с ДМОЗ, нито защитавам чийто интереси и пиша единственно от позицията на здравата логика.
 
Последно редактирано:
Re: DMOZ - колко време се чака

2 oggin - тези 5 квадратчета ще значат, че някой иска и за неговия сайт да сложат +, че някой смята че човек който добави този сайт е авторитетен/приятел/познат/необходим/2-и акк и т.н. Едва ли някой, който слага + стига до по-подробен анализ от отваряне на страница. Така че, цялата работа пак ти ще вършиш.

А ДМОЗ праща ли съобщение, че сайта не е одобрен? Защото ти пишеш, че не приемаш някакви сайтове, а хора примерно си мислят, че трябва да чакат още година-два, вместо да поработят върху сайта?

Аз разчитам на съвестта и доброто у хората :) Ако това, което пишеш наистина е така (би било много жалко), определено е отговор на въпроса защо тези хора не биват приемани за редактори на DMOZ.

По въпроса за съобщенията - не ми е известно да се изпращат съобщения дори и ако си бил oдобрен.

Лично аз много рядко трия сайтове, които са подадени за добавяне (случва се само с тези, които са явен СПАМ) и ги оставям в непрегледани, за да може висшестоящите редактори да ги погледнат и да решат. Мога да гарантирам, че всеки сайт се преглежда и от поне един редактор над мен !
 

Горе