Гугъл вземат мерки с/у Контент Фермите

Re: Гугъл вземат мерки с/у Контент Фермите

Момчета, при вас има ли раздвижване? При мен единия сайт го върнах на около 70 % от предишните стойности, а днес има осезателни промени за връщане и на още един, но още не мога да разбера колко ще е, и без това заради празника има изкривяване, ще се разбере чак вторник-сряда как е положението при него.

При мен от вчера има раздвижване, но е от Bing, а там всяко чудо за един ден 😉

В Гугъл няма разлика...

Кога върнаха 70%? На един път ли беше, или плавно? Сайта беше ли засегнат от Panda 2 на 11.04? 🙂

В гугъл, в гугъл връщам позиции, то от там ми е 90% от трафика. В бинг спада ми беше малък и не го усетих толкова много.

Аз нямах засегнат сайт от февруари, имам три засегнати и трите на 11.април. И на трите още на 13 им модифицирах хоум пейджа, смених вътрешното линкване, имаше едни и същи линкове на много от страниците, сложих им рандом линкове по категории и сега няма една страница с друга да са с еднакво линкване, единия върна до 70% от трафика си още преди края на същата седмица.

На този който днес има по-силно раздвижване на 13-ти му модифицирах хоум пейджа и махнах един адсенс рекламен блок който излизаше под постовете, а на 16-17-ти му смених title на страниците. От тогава съм публикувал 3 нови поста.

На третия съм правил най-малко промени и съм публикувал само един нов пост. При него за сега няма раздвижване, но и той загуби най-малко на 11-ти.

Гледам че има и други споделящи за положителни промени днес. http://www.webmasterworld.com/google/4302151.htm
http://www.webmasterworld.com/google/4302355.htm

Последно редактирано:

Първия сайт загуби позиции от САЩ, Канада, UK и Австралия. И при него от всякъде е равномерно връщането, не виждам големи колебания по държави.

Този който връща днес, връща в САЩ.

При мен падът си е стабилен. Сайтът е засегнат от Панда 2. Мисля да сменям домейна отново.

Едва ли разположението на адсенс има значение. Но аз лично предпочитам да правя промените една по една, за да видя откъде идва промяната.

Уж имам първи репорт за върнат сайт след махане на реклами http://www.webmasterworld.com/google/4302355.htm и http://www.webmasterworld.com/google/4300296.htm 🙂

Дали е съвпадение или друго - можем само да гадаем, с един колега почнахме тест по въпроса, ще докладвам при раздвижване 🙂

Два сайта (български) с AdSense след последната панда са -4, -5 позиции надолу.
Сателити разни, където няма AdSense внезапно се изстреляха нагоре.
Тъй като пандата още не е налазила местният гугъл (май/уж), не съм сигурен, че това има някаква връзка с нея.
В моя конкретен случай броя на сайтовете е твърде малък да се вади някакво заключение, но предвид политиката на Google, колкото се може повече трафик и пари от реклама да остават при тях... нищо няма да ме учуди...

Не става дума да не се монетизира 🙂
Доколкото разбрах, пичът си е разкарал адсенса и си е върнал позициите. Ако е така, какво да го правя този сайт - афф. програмите не са ми най-голямата сила.

Иво, ще слагаме ФБ адс.

А други пишат, че са променили разположението им и са се оправили 😉

На един сайт, шибнат от панда 2, тестваме без реклами,
на друг, шибнат и от панда 1 и от панда 2 тествам реклами след първи параграф.

Иво, панда се цели, за сега, само в англоезичните query-та 🙂
Но няма логика да не са вкарали алгоритъма за content%ads и глобално, дори и с малка тежест. Може би полека ще го ролнат, преди същинските панди за всички, най-малкото им трябват още наредби и лоши примери.

Аз лично нямам търпение да го ролнат из Българско - такива автоматизирани сайтове са се навъдили, че мамата си трака...

Последно редактирано:

Един хелт сайт с абсолютно същото разположение на рекламите (ляво в първи параграф) бележи покачване, обаче това си му е тренд, не е заради пандата. Мисълта ми е, че ако махна рекламата от първия параграф, ще ми падне драстично ЦТР.

ЕДИТ: Сега разгледах внимателно и виждам, че трафикът значително е скочил (над 40%) след Панда 2.

Последно редактирано:

Един хелт сайт с абсолютно същото разположение на рекламите (ляво в първи параграф) бележи покачване, обаче това си му е тренд, не е заради пандата. Мисълта ми е, че ако махна рекламата от първия параграф, ще ми падне драстично ЦТР.

ЕДИТ: Сега разгледах внимателно и виждам, че трафикът значително е скочил (над 40%) след Панда 2.

Ъпдейта за някои ще бъде пагубен за други много печеливш, зависи кой как е работил, друг е въпроса, че е крайно време да обърнат внимание на руската борса, която направо държи най-известните бг сайтове на първи позиции. Ако реши човек да се катери там, няма шанс, непоклатими са😡

Ъпдейта за някои ще бъде пагубен за други много печеливш, зависи кой как е работил, друг е въпроса, че е крайно време да обърнат внимание на руската борса, която направо държи най-известните бг сайтове на първи позиции. Ако реши човек да се катери там, няма шанс, непоклатими са😡

Кои са тези известни сайтове?!? 🙂

Шахмат, почнах да преглеждам един позабравен сайт - визуализацията му в google thumbnails (или както им казват) хваща текста и highlight-ва РЕКЛАМА от каре на AdSense 🙂

За първи път виждам подобен случай 🙂
Нещо не е в час 🙂

Back
Горе