Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

При мен и за двата сайта нещата се влошават 🙂
За единия директно има ръчно наказание, тоест е бил репортван (при това е репортван за платени линкове, а то няма такива). Другия си е ОК по лонг-тейл, но по основните ключови думи е орязан.

Откъде разбра, че е репортнат? Претполагам си писал на Гошо, през webmastera или формата за пингвина? Чудя се през коя форма да мина и за това питам.
Благодаря предварително.

Откъде разбра, че е репортнат? Претполагам си писал на Гошо, през webmastera или формата за пингвина? Чудя се през коя форма да мина и за това питам.
Благодаря предварително.
Пратих reconsideration request за единия сайт и ми отговориха, че има наказание за платени връзки и линк схеми (което е доста странно, защото няма такива линкове).

Ново 20 🙂
Както писах, направих редирект от един сателит, който изплува (беше на 11-12 място след пингвина, преди това бе извън топ 100) към наказания сайт.
Резултата бе очакван: и сателита изчезна от SERP, а наказания сайт не помръдна от позиция 150.
Изчаках 2 дни и махнах редиректа. Днес сателита влезе директно на 3-то място по едната ключова фраза, по другата където въобще не се класираше до сега (преди и след пингвина) влезе директно на 23 място (силно конкурентна е, основния сайт също рядко влизаше в топ 10).

Доста неочакван за мен резултат, сякаш сателита е взел от основния домейн 🙂

Re: За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Пратих reconsideration request за единия сайт и ми отговориха, че има наказание за платени връзки и линк схеми (което е доста странно, защото няма такива линкове).

Което означава какво? Продължаване на оптимизация с бели средства и нов рекуест след 2-3 месеца или зарязване на сайта? А може би и без нов рекуест, ако му се подобри линк профила ще го върнат?

За: Re: За: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Което означава какво? Продължаване на оптимизация с бели средства и нов рекуест след 2-3 месеца или зарязване на сайта? А може би и без нов рекуест, ако му се подобри линк профила ще го върнат?
Пуснах нов и писах, че съм слушкал и, че не са прави! Едва ли ще хване дикиш, но нямам намерение да се разправям с тях повече от това 🙂

Доста неочакван за мен резултат, сякаш сателита е взел от основния домейн 🙂
Прилича на 302 redirect highjack, само дето не е 302 редирект, а СЕРП 🙂.

Нека и аз да опиша моята успешна борба с пингвина - може да е от полза на някой:
1. Преди пингвина - 90% линкове с точен анкор главна ключова фраза, 90% от линковете към първата страница.
2. Шут от Пингвина на 24.04 от 7 резултат на първа страница на 307 резултат.
3. Борбата:
- Първо да подчертая ,че имам достъп до 80% от линковете към моя сайт.
- Оставих около 15 % от линкове с точен анкор главна ключова фраза - другите с синоними
- Оставих 40% от линковете към първата страница - другите към други страници от сайта
- За всеки случай намалих гъстотата на ключовата фраза от 4 % на 3% на първа страница
- Орязах 20% от линковете към сайта - главно от сайтове с PR 0
- Не съм изпращал никаква молба за преразглеждане и не съм получавал съобщения в GWT
- Не съм пипал нищо по текстовете на сайта
- Не съм добавял никакви нови линкове към сайта
4.Завръщането - След 1 месец при последния ъпдейт на пингвина на 25.05 сайта се върна на старата си позиция на първа страница и се възтанови изцяло
Пожелавам скорошно въстановяване на всички!

- Първо да подчертая ,че имам достъп до 80% от линковете към моя сайт.

Като бройка колко приблизително е това.

@dan66
Благодарим за инфото. И един съвет от мен. Добре е да имаш и линкове от сайтове с PR 0 също. Ако имаш само от по-авторитетни сайтове, това прилича на купени линкове.

@dan66
Благодарим за инфото. И един съвет от мен. Добре е да имаш и линкове от сайтове с PR 0 също. Ако имаш само от по-авторитетни сайтове, това прилича на купени линкове.
Имам и линкове от сайтове с PR 0.Изчистих линкове от два интернет магазина , защото за кратко време се образуват много връзки.
Имаме общо няколкостотин линка към сайта - главно от изработени от нас сайтове, но имам и от директории,DMOZ и стотина естествено образувани линка.

Re: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

Пропуснали са да споменат един важен елемент - кога са махнали връзките? Веднага, след две седмици, след месец....и съответно връщането им е свързано с нов ъпдейт на Пингвина или не? Това последното може би няма как да го знаят, но все пак.

WPMU твърдят, че са махнали връзките след първия пингвин и са получили реабилитацие след втория.

В петък май са пуснали ъпдейт 1.1 на Пингвина.

Абе хора тази нощ да не е минало пак нещо, че от 15 имам сайт на 90+

Ето и първото сериозно мнение от БГ експерт: Link Building след Google Panda и Penguin Update

За: Re: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

За: Re: Matt Cutts продължава с пандите (Google Penguin update)

В петък май са пуснали ъпдейт 1.1 на Пингвина.

Май си прав. На ударения сайт имам в събота съъъвсееем лееееееко, но видимо и постоянно увеличение на посещенията и се е запазило и до днес.

Абе хора тази нощ да не е минало пак нещо, че от 15 имам сайт на 90+

То не е спирало и за секунда! Денонощно броди по сайтовете. Имам сайт, през два-три часа му се разместват позициите с по 7-8 места. Четири пъти излиза от SERP, на подскоци се завръща до 20-30 позиция и пак изчезва от SERP а.

Вярно е!
Нон стоп има денс.. баси.

Back
Горе