Данъчно облагане реклама в Интернет

Re: Данъчно облагане реклама в Интернет

Не се хващай на глупостите на данъчните. Отиваш ЕДИНСТВЕНО за рег по чл.97а!!! Както каза Иво, ако откажат, ще си най-щастливият уебмастър и ще се видиш с тях, чак като завъртиш 50к оборот.

мен ми е мисълта да не съм подал грешна декларация в предното мнение съм написал линка и точката която съ попълнил. Ако ми откажат значи трябва да се радвам 🙂)

мен ми е мисълта да не съм подал грешна декларация в предното мнение съм написал линка и точката която съ попълнил. Ако ми откажат значи трябва да се радвам 🙂)

Поради тази причина въобще не трябва да им предоставяш някакви кой знае какви данни. Общите условия на Гугъл + изявление, че очакваш плащане е напълно достатъчно.
Ако не щат, техен проблем. 🙂

леле тук ми искаха и някакво заявление за регистрация на емайл, как се казваше точно забравих

това за регистрация като ЕТ става въпрос

Последно редактирано:

Много добра тема.Изчетох доста неща.

Да си задам накратко въпроса:
Все пак всеки си има мнение, едни казват едно, други друго.Има ли някой от вас на който са му влизали данъчните реано на ревизия.Как реагират, проблеми.Споделете моля ви.Сигурен съм че ще е интересно на всички участници в тази дискусия.

И мен ме интересува същото

Има ли физическо лице получило доходи по интернет от Афилейт програми, Хостинг сайтове, Бъксове, HYIP и прочие което да е имало проблеми с данъчните за недекларирани доходи от тези дейности и от какво естество са те при положение че трудно могат да се докажат тези пари тъй като в повечето случаи липсва каквато и да е лична информация да не говорим пък за договори и ако тръгнеш да ги декларираш посмъртно не можеш да ги докажеш.

Въпросът ми беше по скоро кой с фирма е ревизиран, но и за другото пишете, ще има кой да чете 😉

Виждам че темата е доста обемна (почнах да чета ама не намерих това което търся)

Значи ако се регистрирам като ЕТ и в началото печеля от реклами по малко на година от осигуровките за година.Какъв данък ще трябва да плащам. При положение че осигуровките ще ми се водят като разход.

Пример

115 лв - осигуровки (на месец)
50лв - средна печалба (на месец)

Гледам че има промяна в ЗДДС и подаването на VIES декларациите вече става САМО по електронен път.

Аз съм съгласен с това (макар много във форума да не са). Въпросът е, че НАП няма как да го засекат, ако плащането не стане в България.
Извинявам се че цитирам толкова стар пост (ама до там съм стигнал с прочита на темата 🙄)

Как стоят нещата когато има плащания на афилейт бонуси през визаелектрон (в банкова сметака в дск) от различни международни онлан букмейкъри

Значи ако се регистрирам като ЕТ и в началото печеля от реклами по малко на година от осигуровките за година.Какъв данък ще трябва да плащам. При положение че осигуровките ще ми се водят като разход.

Пример

115 лв - осигуровки (на месец)
50лв - средна печалба (на месец)
Данък се плаща 10% върху печалбата. Ако не реализираш печалба или реализираш загуба, не плащаш данък. Прочети зддфл.

Гледам че има промяна в ЗДДС и подаването на VIES декларациите вече става САМО по електронен път.
А ДДС декларациите? 🙂

При ЕТ е 15%
Добре де кой нормален сайт започва с приходи повече от това което изискват като осигуровки когато имаш ЕТ (да не говорим и за другите разходи).Начи да започна с гугъл трябва да имам събрани поне едно 1000лв за осигуровки

Здравейте,

Годината премина благополучно и дойде време за данъците.
Реших да се заинтересувам как точно да си подам декларацията и ето ме тук, втрещен, осъзнавайки че съм безвъзвратно закъснял за тази новост - регистрация по ДДС и ДДС декларациите. Предполагам (или може би по-скоро се надявам), че не съм единствения в тази ситуация.

Мисля, че всички в моята ситуация се интересуват от следните въпроси:
1. Как да процедирам? Да се регистрирам сега и да започна да си подавам декларациите и да съм пас за неподадените ИЛИ да отида в НАП и да кажа така и така имам 10 неподадени декларации и не съм се регистрирал изобщо та ако може ме глобете както подобава?
2. Каква би била глобата за 10 месеца закъснение и 10 неподадени декларации? Нещо като 10*500 ? Не ми се смята колко прави 🙂
3. От къде мога да намеря (сваля) такава декларация за да я видя какво представлява?
4. Всеки месец трябва да се подава празна или когато нямаш доход за месеца е празна, а когато имаш трябва да се пише колко е дохода?
5. Имам 100тина долара от миналата (2009) година, които прецених, че не си заслужава да се декларират а и тогава беше за проба един вид ще получа ли пари изобщо и т.н. Те са от google USA. Та въпроса ми е следния - ако декларирам всички доходи от тази година - има от USA и от Ireland - дали няма да се зачудят в НАП защо съм декларирал повече от колкото има в VIES от Google и да ми направят проверка и за миналата година?
6. Иво, ще се проведе ли тоя семенар на 22ри, има ли още места и мога ли да се сдобия с билет?

Благодаря.

При ЕТ е 15%
Просто от любопитство къде точно в ЗДДФЛ пише, че са 15%? Търсих, но не можах да намеря. Ако е вярно за 15-те %, това е добър повод да се сезира КЗД.

Глава 10, член 48

(2) Размерът на данъка върху годишната данъчна основа за доходите от стопанска дейност като едноличен търговец се определя, като годишната данъчна основа по чл. 28, ал. 2 се умножи по данъчна ставка 15 на сто.

Мерси много! Значи са му измислили цаката. Ако бях ЕТ, щях да подпаля КЗД, ама не съм 🙂.

ако плащаш дивиденти

Това е логичният начин за разпределение на печалбата към собствениците.
Ако в ЕООД/ООД е чрез заплата, се дължат и 10% ЗДДФЛ + осигуровките.

Back
Горе