Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
мен ми е мисълта да не съм подал грешна декларация в предното мнение съм написал линка и точката която съ попълнил. Ако ми откажат значи трябва да се радвам 🙂)
Извинявам се че цитирам толкова стар пост (ама до там съм стигнал с прочита на темата 🙄)Аз съм съгласен с това (макар много във форума да не са). Въпросът е, че НАП няма как да го засекат, ако плащането не стане в България.
Данък се плаща 10% върху печалбата. Ако не реализираш печалба или реализираш загуба, не плащаш данък. Прочети зддфл.Значи ако се регистрирам като ЕТ и в началото печеля от реклами по малко на година от осигуровките за година.Какъв данък ще трябва да плащам. При положение че осигуровките ще ми се водят като разход.
Пример
115 лв - осигуровки (на месец)
50лв - средна печалба (на месец)
А ДДС декларациите? 🙂Гледам че има промяна в ЗДДС и подаването на VIES декларациите вече става САМО по електронен път.
При ЕТ е 15%Данък се плаща 10% върху печалбата. Ако не реализираш печалба или реализираш загуба, не плащаш данък. Прочети зддфл.
Добре де кой нормален сайт започва с приходи повече от това което изискват като осигуровки когато имаш ЕТ (да не говорим и за другите разходи).Начи да започна с гугъл трябва да имам събрани поне едно 1000лв за осигуровкиПри ЕТ е 15%
Просто от любопитство къде точно в ЗДДФЛ пише, че са 15%? Търсих, но не можах да намеря. Ако е вярно за 15-те %, това е добър повод да се сезира КЗД.При ЕТ е 15%
(2) Размерът на данъка върху годишната данъчна основа за доходите от стопанска дейност като едноличен търговец се определя, като годишната данъчна основа по чл. 28, ал. 2 се умножи по данъчна ставка 15 на сто.
ако плащаш дивиденти